PROSJEKTER

Halleluja! Nå skal det bli lys i Berleporten

Vegvesenet lyser ut elektrojobb i Berleporten og Brensdaltunnelen.

Vegvesenet har lyst ut oppdraget med å montere belysning i Berleporten på fylkesvei 575.
Vegvesenet har lyst ut oppdraget med å montere belysning i Berleporten på fylkesvei 575. Foto: Google Maps
10. sep. 2019 - 11:12

Bekmørket når man kjører inn i den 806 meter lange tunnelen Berleporten, som fører fylkesvei 575 inn til Berlepollen i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane, gir i dag helt andre assosiasjoner om hvor man vil havne, enn det skiltet over tunnelportalen gjør.

Lys i enden av Berleporten. <i>Foto:  Google Maps</i>
Lys i enden av Berleporten. Foto:  Google Maps

Nå lyser imidlertid Statens vegvesen ut jobben med å montere belysning i tunnelen. Oppdraget omfatter også den 122 meter lange Brensdaltunnelen på fylkesvei 607 langs nordsiden av Sognefjorden, i Hyllestad kommune.

Tunnelene skal ikke sikkerhetsgodkjennes, og man har fått godkjent fravikssøknad om lysmengde fra håndbok N500 Vegtunneler.

Fire kilometer kabel og wire

Arbeidet i tunnelene vil bestå av montering av bolter, wire og lysarmaturer, trekking av kabler, montering av styretavle i eksisterende teknisk bygg, skjæring av sløyfer til trafikktelling og graving av ca. 100 meter kabelgrøft.

Også Brensdaltunnelen i Hyllestad skal få belysning. <i>Foto:  Google Maps</i>
Også Brensdaltunnelen i Hyllestad skal få belysning. Foto:  Google Maps

Det er beregnet at det må brukes 84 lysarmaturer til de to tunnelene, flest i Berleporten, selvfølgelig, hvor det skal monteres 72, og 12 i Brensdaltunnelen. Armaturene skal kunne dimmes ned til 50 prosents lysytelse på nattestid ved bruk av astrour.

I tillegg ser man for seg at det går med 950 meter wire til oppheng, ca. to kilometer elkraftkabel og ca. 1,1 kilometer 25 mm2 KHF-kabel.

Tilbudskonferanse i Førde

Det er beregnet at tunnelene skal kunne stenges periodevis i anleggsperioden, men åpningstidene må tilpasses kollektivtransporten på strekningen, og i tillegg skal utrykningskjøretøy slippes forbi med minst mulig venting.

Vegvesenet arrangerer en tilbudskonferanse for oppdraget på Førde trafikkstasjon 16. september klokka 10, og fristen for å levere tilbud på tunneljobbene er satt til 4. oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.