Håland Instrumentering inngår avtale med ABB

Håland Instrumentering AS har inngått en samarbeidsavtale med ABB og blir deres lokale distributør av prosessinstrumenter.

Håland Instrumentering venter at avtalen med ABB vil gi økt omsetning. Bildet viser transmittere.
Håland Instrumentering venter at avtalen med ABB vil gi økt omsetning. Bildet viser transmittere.
15. aug. 2016 - 07:00

– Dagens markedsituasjon innenfor olje- og gassmarkedet er utfordrende og oljeselskapene etterspør flere aktører som kan tilby komplette tjenester. Avtalen gjør at vi kan tilby omfattende pakkeløsninger innen instrumentering, deteksjon, aktuatorer og ventiler, sier Tore Hermansen, daglig leder hos Håland Instrumentering.

Økt produktspekter

ABB er et ledende teknologiselskap innen kraft og automasjon, som gjør det mulig for kundene innen energi, industri og transport og infrastruktur å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen, skriver Håland Instrumentering i en pressemelding.

  Tidligere representerte Håland Instrumentering amerikanske Magnetrol i Norge, men det er nå tatt over av MRC Teamtrade. Avtalen med ABB kom som et resultat av at selskapet mistet Magnetrol. 

– ABBs produktspekter er større enn Magnetrols. Denne avtalen har ført til at vi nå kan tilby kundene et betydelig utvidet sortiment, sier daglig leder Tore Hermansen.

Han legger til at selv om Magnetrol har gode produkter er ABBs spesifikasjoner like gode eller bedre.

Venter vekst

– Jeg har tro på at dette vil føre til økt omsetning for Håland Instrumentering, sier Hermansen.

– Vi er godt fornøyd med at Håland Instrumentering ved Stavanger blir vår samarbeidsparter og kan tilby ABBs prosessinstrumenter, spesielt til modifikasjonsmarkedet. Vi styrker med dette vår lokale tilstedeværelse. Det betyr økt servicegrad for våre kunder i området. Vår nye distributør har sertifisert kompetanse på våre produkter, sier Elling Nygaard, ansvarlig for avtalen hos ABB.

Synergien i et slikt samarbeid betyr at Håland Instrumentering får et produktspekter som blant annet omfatter måling av trykk, temperatur, nivå og mengde, deteksjon av brann og gass, samt aktuatorer og et stort ventilutvalg.

– Dette gir oss mulighet til å tilby komplette leveranser til norske og internasjonale prosjekter, både offshore og landbasert industri. Samlet vil vi styrke vår posisjon i markedet og tilføre mer kapasitet og konkurransekraft til kommende prosjekter, forteller Tore Hermansen hos Håland Instrumentering.

Se også: Aker Solutions og ABB inngår allianse

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.