OLJE OG GASS

Haga vil ikke ha oljeboring

Ole K. Helgesen
6. juni 2008 - 13:25

På et møte med Andøya Fiskarlag og Bellona lovet statssekretær Guri Størvold i Olje- og energidepartementet at hun og Åslaug Haga skulle kjempe mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

Informasjonsansvarlig i Andøya Fiskarlag, Bjørnar Nicolaisen, er fornøyd med signalene fra ledelsen i Olje- og energidepartementet.

Men han er sterkt kritisk til at Regjeringen ikke stanser seismikkskyting i området.

– Når OD skal starte 3D seismikken i slutten av måneden, blir det teppebombing av havet. Dette vil ødelegge fisket totalt. Jeg frykter at min bedrift vil gå konkurs hvis dette blir gjennomført, sier Nicolaisen.

Les også: Oljemotstand i Nord-Norge øker

Pedersen er politisk død

Han slakter Arbeiderpartiets håndtering av seismikksaken.

– Stortinget har fattet en beslutning om å skyte seismikk på villedende informasjon. Når stortingsrepresentanter nå reiser spørsmål rundt konsekvensene, skjærer Jens Stoltenberg bare gjennom. I tillegg har vi Helga Pedersen som oppfører seg som en Olje- og energiminister i stedet for fiskeriminister. Mange mener hun er politisk død etter de katastrofale uttalelsene hun har kommet med i denne saken, hevder Nicolaisen.

Andøya Fiskarlag og Bjørnar Nicolaisen overleverte statssekretær Størvold en underskriftkampanje fra 256 fiskere som krever stans av seismikkskytingen.

– Størvold sa at seismikkskytingen måtte gjennomføres fordi det var et stortingsvedtak. Men hun understreket at både hun og Åslaug Haga er imot petroleumsvirksomhet i Lofoten og Vesterålen, sier han.

Les også: Haga forsøker å unngå seismikkbråk

–Uholdbart

Energi og miljøpolitisk talsmann i FrP, Ketil Solvik-Olsen, er sterkt kritisk til Størvolds uttalelser.

– Det er uholdbart at ledelsen i Olje- og energidepartementet som styrer prosessen tar standpunkt og forhåndsannonserer utfallet av forvaltningsplanen for Lofoten og Vesterålen. Dette bare understreker at det ikke finnes en helhetlig regjeringspolitikk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.