BYGG

Haga til kamp mot byggefeil

BYTTER OMRÅDE: Åslaug Haga, som på dette bildet tatt for to dager siden taler engasjert om utfordringene "vi skal løse sammen" med byggenæringen, har ikke lenger bygg som sitt område. Isteden får hun nye utfordringer som olje- og energiminister.
BYTTER OMRÅDE: Åslaug Haga, som på dette bildet tatt for to dager siden taler engasjert om utfordringene "vi skal løse sammen" med byggenæringen, har ikke lenger bygg som sitt område. Isteden får hun nye utfordringer som olje- og energiminister. Bilde: Mona Strande

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga gikk hardt ut da hun åpnet Bygg Reis Deg på Lillestrøm i dag.

– Det er mye vi må samarbeide om for å få til, sier hun.

– En nisse på lasset

Den største utfordringen ifølge Haga, er ingen overraskelse:

– Vi har en nisse på lasset, og det er byggefeil. Det bygges feil for 12-15 milliarder kroner i året, og det er ikke bra nok, sier Haga.

Men hun mener absolutt ikke at byggenæringen er vanskelig å arbeide med.

– Vi har samarbeidet godt om byggekostnadsprogrammet, og gjør en god jobb med den nye plan- og bygningsloven. Selv om vi ikke alltid er enige, så finner vi en løsning – og det vil bli et bra produkt når den er ferdig, sier hun.

Store utfordringer

Klimautfordringene blir heller ikke mindre, men Haga mener nye tekniske forskrifter hjelper godt i forhold til miljøhensyn.

– Totalt sett er det et veldig offensivt grep, men jeg erkjenner at det gir næringen store utfordringer. For å ta ett eksempel så blir det tøft for produsentene av vinduer, innrømmer Haga.

– Vi har store utfordringer og mye hardt arbeid foran oss, men vi klarer det ved å samarbeide, sier hun.

Ny storsatsing

Haga benyttet også åpningen av Bygg Reis Deg til å lansere en ny storsatsing: Et krafttak for universell utforming, som ledes an av forbrukerkampanjen "Utforming for ulikhet".

Kampanjen ledes av Husbanken og Statens bygningstekniske etat, og skal skape kunnskap om, identifisering med og etterspørsel etter Universell utforming i boliger, bygninger og uteområder.

– Vi må fjerne fysiske terskler for å kunne være så inkluderende som vi ønsker, sier hun. Kampanjen har et eget nettsted rettet mot forbrukerne, og også en egen stand under Bygg Reis Deg.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.