KRAFT

Haga skrinlegger oljevisjon

VERDIKJEDE FOR CO2 SKRINLAGT: Olje- og energiminister Åslaug Haga innrømmer at regjeringen var for optimistiske da de skrev Soria Moria-erklæringen-
VERDIKJEDE FOR CO2 SKRINLAGT: Olje- og energiminister Åslaug Haga innrømmer at regjeringen var for optimistiske da de skrev Soria Moria-erklæringen- Bilde: Jannicke Nilsen
Jannicke Nilsen
28. nov. 2007 - 08:20

Olje- og energiminister Åslaug Haga sier nå rett ut at planene om en verdikjede for CO2 er lagt på is, og at regjeringen var for optimistiske på dette punktet da de lagde Soria Moria-erklæringen.

Optimister

- Da vi satt på Soria Moria og forhandlet var vi store optimister når det gjaldt å bruke CO2 til økt oljeutvinning, sier Åslaug Haga til Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen er de nedslående utredningene som Shell og Statoil presenterte i sommer, som gjorde at selskapene skrinla studiene for en slik verdikjede på Tjeldbergodden og Draugen.

Ikke lønnsomt

Klimagassen skulle skilles ut og pumpes ned i undergrunnen for å drive mer olje ut av oljefeltene, i en lønnsom operasjon. Regjeringen var Bellona-rapporter om emnet.

- Dette har vært utredet mange steder. Det er ikke lønnsomhet i det. I dag er ikke perspektivene så gode. Fagfolkene sier man kan få det til dersom man planlegger for det fra starten av. Men vi har ikke all verden av nye prosjekter på norsk sokkel, sier Haga til avisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.