KRAFT

– Haga maler fanden på veggen

- MANGLER INNSIKT: Åslaug Haga mangler forståelse for og innsikt i det arbeidet som pågår i Brussel, sier Bellonas mann i Brussel, Paal Frisvold.
- MANGLER INNSIKT: Åslaug Haga mangler forståelse for og innsikt i det arbeidet som pågår i Brussel, sier Bellonas mann i Brussel, Paal Frisvold. Bilde: Bellona

– Åslaug Haga maler fanden på veggen, sier Paal Frisvold, leder for Bellonas Europa-kontor.

- Mangler innsikt

Han er opprørt over Hagas utspill i Aftenposten mandag, der hun gir inntrykk av at EU vil torpedere regjeringens «månelanding», nemlig utviklingen av verdens første fullskala CO2-renseanlegg på Mongstad. Haga sier hun er «urolig for at EUs manglende lovgiving om miljø og regelverket for statsstøtte vil forsinke Mongstad og Kårstø».

Bellona mener Haga enten mangler forståelse for og innsikt i det arbeidet som pågår i Brussel, eller bevisst nører opp under et fiendebilde av EU for å høste politisk gevinst hos EU-kritiske velgere i Norge.

– Hagas utspill er ren propaganda. Hun prøver bare å gjøre EU til en fiende. Men det er hun kanskje tjent med, for hun vil gjerne fremstå som den som står opp mot EU, sier Frisvold, som selv er overbevist EU-tilhenger.

©NTB

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.