KRAFT

- Haga må rydde opp

BLIR SITTENDE: Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland fra SV forsikrer at partiet blir sittende i regjering til tross for nok en utsettelse på Kårstø. ¿ Det er en ønsketenkning av Solvik-Olsen å tro noe annet, sier han.
BLIR SITTENDE: Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland fra SV forsikrer at partiet blir sittende i regjering til tross for nok en utsettelse på Kårstø. ¿ Det er en ønsketenkning av Solvik-Olsen å tro noe annet, sier han.

Det er intern misnøye i regjeringspartiet SV med olje- og energiminister Åslaug Hagas håndtering av bemanningssituasjonen i Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland (SV) er lei av å påpeke at direktoratet har for få folk til å saksbehandle konsesjonssøknader.

Les også:
Har ventet på NVE-svar siden 2005Gjør inntrykk

– Dette må Haga rydde opp i. Jeg har gjentatte ganger bedt om mer ressurser til saksbehandling i NVE, og nå regner jeg med at hun tar noen grep raskt, slik at vi kan komme i gang med satsingen på fornybar energi, sier Langeland.

Langeland mener oppsigelsen til tidligere avdelingsdirektør Bjørn Wold, som trakk seg i protest mot for lav bemanning i konsesjonsavdelingen, er et sterkt signal.

– Situasjonen burde vært ryddet opp i for lenge siden. Det gjør inntrykk når han sier han ikke kan stå inne for situasjonen lenger, sier Langeland.

Unødvendig flaskehals

Leder i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Gunnar Kvassheim (V) mener det er uholdbart at regjeringen sier de vil øke energiproduksjonen i landet, samtidig som utbyggere av småkraft og vindkraft står årevis i kø for å få søknaden behandlet.

– NVE er en helt unødvendig og uforståelig flaskehals, og nye ressurser må på plass umiddelbart, krever Kvassheim.

Han sier den lange saksbehandlingstiden i NVE stanser regjeringens satsing på fornybar energi.

Festtaler

– Situasjonen setter hele fornybarsatsingen til regjeringen i miskreditt. Det nytter ikke bare å holde festtaler. Den utløsende faktoren for mer fornybar energi er NVEs saksbehandling, det er her prosjektene kommer opp og stå. Og det er her regjeringens satsing stopper opp, sier Kvassheim.

Langeland må imidlertid arrestere Kvassheim på ett punkt.

– Da Kvassheim var statssekretær for statsminister Kjell Magne Bondevik, var dette også et problem. Jeg beklager at Kvassheim ikke klarte å rydde opp den gang, og jeg beklager at vi ikke har klart å rydde opp nå, sier Langeland.

Langeland var i mange år medlem av energi- og miljøkomiteen på Stortinget. I dag sitter han i Transport- og kommunikasjonskomiteen, men er fortsatt engasjert i fornybar energi, som vindkraftprosjekter i hjemfylket Rogaland.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.