NYHETSBREV

Hafslund selger til Rejlers

Kraftsektoren skal digitaliseres.

Per Morten Hoff, IKT Norge.
Per Morten Hoff, IKT Norge. Bilde: Espen Zachariassen
27. okt. 2015 - 06:36

Rejlers viser nå vei for en hel ingeniør- og IKT-bransje ved å kjøpe Embriq fra Hafslund. All fysisk infrastruktur i samfunnet er i ferd med å bli digitalisert. Rejlers får nå tilgang til Norges beste og største IT-miljø for kraftsektoren, sier Per Morten Hoff, spesial rådgiver i IKT-Norge i anledning av at Rejlers kjøper Embriq.

Les: Byer sløser med energi

Grønn bruk av data

Oppkjøpet er et godt eksempel på at næringer og bransjer smelter sammen. Kraftsektoren digitaliseres og smart strøm og smarte byer er i ferd med å bli langt mer enn et fyndord. Styring og beregning av strømforbruk er grønn og smart bruk av store datamengder.

– Markedet for Automatisk Måleravlesning (AMS) er under utrulling og i rask utvikling. Innen 2019 vil alle boliger i Norge ha to-veis kommunikasjon med nettet og kommunisere energiforbruk hver time. IKT-Norge er svært opptatt av at vi som nasjon kan utnytte disse storskala datamengdene til å skape ny verdi for kundene og samfunnet, mener Hoff.

Les også: Industriens Internet of Things

Rimeligere kraftpriser

– Gjennom analyse og bruk av big data kan el-leverandørene på sikt dimensjonere både utbygging og styring av forbruk på et langt bedre måte enn tilfellet er i dag. Dette vil gavne miljøet, gi rom for bedre utnyttelse av kraften og det kan på sikt også medføre at prisnivået på kraft kan synke.

– Vi har savnet et tverrfaglig miljø i Norge som har fokus på elkraft, energi, og IKT i Norge og vi tror at oppkjøpet kan sette ny fart både i kraftbransjen og i ingeniør- og IKT-bransjen. Oppkjøpet vil helt sikkert også inspirere andre aktører innen disse bransjene til å komme høyere opp på banen og ikke minst tenke mere sektorovergripende, avslutter Per Morten Hoff, IKT-Norge.

Les om: Bygg prosjekteres med løsninger fra 80-tallet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.