NYHETER

Hæhre mot ny storjobb på Fellesprosjektet

Hæhre Entreprenør er lavest av tre som kjemper om det gjenstående arbeidet etter Alpine Bau på Fellesprosjektet.

Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen
Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen Bilde: Knut Opeide, Statens vegvesen
11. okt. 2013 - 16:14

Fellesprosjektet E6-Dovrebanen har fått tre tilbud på gjenstående arbeider i forbindelse med bygging av firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane mellom Minnesund og Brøhaug. Dette er strekningen hvor konkursrammede Alpine Bau tidligere var inne som hovedentreprenør. Det er ventet at entreprenøren som blir tildelt de gjenstående arbeidene starter opp arbeidet før jul.

Følgende firmaer har levert tilbud på å bygge ferdig firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane mellom Minnesund og Brøhaug:

- Veidekke Entreprenør AS med en tilbudspris på 1.529.093.593 kroner.

- Hæhre Entreprenør AS med en tilbudspris på 1.291.554.905,02 kroner.

- AF Gruppen Norge AS med en tilbudspris på 1.311.199.599 kroner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Hva skal bygges?

Entreprenøren som blir tildelt oppdraget skal gjøre de gjenstående arbeidene i forbindelse med å bygge:

- firefelts E6 på en strekning på cirka 6,3 kilometer.

- dobbeltsporet jernbane på en strekning på cirka 4,2 kilometer.

- cirka 8,5 kilometer med lokalveger.

- cirka 8,2 kilometer gang- og sykkelveger i nedlagt Dovrebane.

- diverse avbøtende tiltak i strandsonen.

Videre fremdrift

Tilbudene skal nå gjennom en intern behandling i Fellesprosjektet E6-Dovrebanen før en entreprenør blir tildelt oppdraget med å bygge de gjenstående arbeidene av tiltakene nevnt over.

Det er ventet at entreprenøren som tildeles oppdraget kan starte sitt arbeid på anleggsområdet før jul. Inntil da vil entreprenørene som av sikkerhetsmessige og fremdriftsmessige årsaker ble tildelt hastejobber etter Alpine Bau sin konkursfortsette sitt arbeid. E6 åpner som planlagt i 2014 med unntak av en cirka to kilometer lang strekning ved Korslund. Den to kilometer lange strekningen som bl.a. omfatter en vegtunnel på cirka 630 meter kan av sikkerhetsmessige årsaker ikke åpne før sommeren 2015. Dovrebanen vil åpne som planlagt i 2015.

En av tre grunnarbeidskontrakter

Denne kontrakten er en av tre grunnarbeidskontrakter i forbindelse med bygging av firefelts E6 mellom Minnesund og Labbdalen og dobbeltsporet jernbane mellom Minnesund og Kleverud. I mars 2012 fikk JV Veidekke Hochtief oppdraget på FP2, som omfatter firefelts veg og dobbeltsporet jernbane mellom Brøhaug og Strandlykkja. I begynnelsen av mai 2012 inngikk Hæhre Entreprenør kontrakt om å bygge strekningen mellom Strandlykkja og Kleverud/Labbdalen. I tillegg er det inngått egne kontrakter om jernbanetekniske arbeider samt elektrotekniske installasjoner og anlegg for styring, regulering og overvåking av tunnelene langs Mjøsa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.