ARKIVNYHETER

Hæhre kan få ny jobb på fv 78

Den svarte heltrukne streken markerer vegen mellom Holand og Brattlia. Armen mot høyre er forbindelsesvegen mellom fylkesveg 78 og E 6. Den går ut på anbud senere.
Ill.: Statens vegvesen
Den svarte heltrukne streken markerer vegen mellom Holand og Brattlia. Armen mot høyre er forbindelsesvegen mellom fylkesveg 78 og E 6. Den går ut på anbud senere. Ill.: Statens vegvesen
5. mai 2011 - 14:08

Det laveste anbudet ligger omtrent der Vegvesenet regnet med at det skulle ligge. Det gjør ikke det høyeste. Det er gitt av et arbeidsfellesskap mellom NCC og M3 Anlegg fra Bodø og er på 350,3 millioner.

7 entreprenører ba om anbudsdokumentene, men 5 av dem lot det bli med det.

Den aktuelle strekningen er 12,6 km lang og går mellom Holand og Brattlia. På Holand skal den nye fylkesveg 78 ta av fra den nåværende. På Brattlia er det ene påhugget til den 10,7 lange Toventunnelen, som inngår i ny fylkesveg 78. Denne tunnelen drives av Hæhre Entreprenør.

Mellom Holand og Brattlia er det to tunneler og fire bruer. Tunnelene er 720 og 230 meter lange. Tre av bruene ligger i veglinjen, den fjerde er en overgangsbru. Den lengste er 98 meter lang.

Vedståelsesfristen går ut 1. juli. Tre år senere må den som får kontrakten fullføre jobben. Kort tid etterpå åpnes den nye fylkesveg 78.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.