ARKIVNYHETER

Hæhre kan få Gullringen

Hæhre Entreprenør har et forsprang på over 5 % i kampen om kontrakten på driving av Gullringen tunnel. (Ill.: Statens vegvesen)
Hæhre Entreprenør har et forsprang på over 5 % i kampen om kontrakten på driving av Gullringen tunnel. (Ill.: Statens vegvesen)
3. nov. 2008 - 10:56

Den store interessen er nok et tegn på at markedet er i ferd med å snu. Prisene ligger riktignok i overkant av byggherrens overslag, men det er gammelt og neppe realistisk.

Veidekke ga et anbud på 99,2 millioner. Mika som har spesialisert seg på tunneler i Sogn og Fjordane, er sjanseløs denne gangen med 100,4 millioner. De øvrige anbyderne er AF Skandinavia (103,1 mill.) og Kruse Smith (107,3 mill.).

Gullringen tunnel ligger i Luster kommune på vestsiden av Lustrafjorden. Fjellet som tunnelen er oppkalt etter, truer trafikantene på riksveg 55 hele året, men det er først og fremst snøen som er en trussel.

Tunnelen blir 1,2 km lang, tunnelprofilet blir T 8,5. Entreprisen omfatter også anlegg av til sammen 800 meter tilstøtende veger. Elektroarbeidet utlyses senere. Anlegget skal være klart til bruk i mai eller juni 2010.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.