Hæhre har overtatt teten som Norges største tunnelentreprenør

2023 blir et godt år for tunnelbransjen i Norge. Totalt blir volumet dette året på 6 milloner faste kubikkmeter, en økning på 884 tusen kubikkmeter fra i fjor. Og den som sprenger mest er Hæhre Entreprenør!

Hæhre har i år tatt pallen som Norges største tunnelentreprenør
Hæhre har i år tatt pallen som Norges største tunnelentreprenør Foto: Hæhre Entreprenør
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. nov. 2023 - 10:53

Dette er godt nytt for fjellsprengningsbransjen som i dag og i morgen er samlet i Oslo til de årlige Fjellsprengningsdagene. Over 1 200 deltagere treffes for fag og fest, og man må tilbake til 2017 for å finne høyere utsprengt volum til norske tunneler.

 

Skanska har i flere år ligget på topp over de entreprenørene som sprenger ut mest tunneler i Norge. I år har Hære overtatt førsteplassen, noe som har sammenheng med at både Isachsen Anlegg og tidligere Kruse-Smith, nå Contur, inngår i Hæhre-tallene.

 
 

19 entreprenører har jobbet med tunneler

Tallene viser at Hæhre i år vil sprenge ut over 1,3 mill faste kubikkmeter tunnelstein, fulgt av Implenia, Skanska og Veidekke. Totalt har 19 tunnelentreprenører i det norske markedet i år, åtte gikk ut sammenlignet med fjoråret, mens og tre nye kom inn.

I antall utgjør den sprengte steinen totalt nesten 80 kilometer med ferdige tunneler, men siden tverrsnittene øker, er dette tall som er lite sammenlignbare.

 
 
Rundt 1200 deltagere fra hele landet er med når de tradisjonsrike Fjellsprengningsdegen arrangeres i Oslo i dag og i morgen. <i>Foto:   Bjørn Olav Amundsen</i>
Rundt 1200 deltagere fra hele landet er med når de tradisjonsrike Fjellsprengningsdegen arrangeres i Oslo i dag og i morgen. Foto:   Bjørn Olav Amundsen
Stor seksjon av fagverkskonstruksjonen til Francis Scott Key Bridge ligger over MS Dali og presser skipet ned på bunnen.
Les også

Sprenger broen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.