Hæhre går til retten med mulig anbudsfeil

En omstridt adressefeil var årsaken til at veibygger Hæhre Entreprenørs anbud ikke ble tatt med i vurderingen for ny E6 på Helgeland. Nå går entreprenøren til rettssak

Styreleder Albert Hæhre i Hæhre Entreprenø
Styreleder Albert Hæhre i Hæhre Entreprenø Bilde: Tore Stensvold, Tu.no
NTB
29. juni 2016 - 12:11

– Vi går nå til retten for å få en midlertidig forføyning der vi krever at vi må inkluderes i konkurransen, sier styreleder Albert Hæhre i Hæhre Entreprenør til Byggeindustrien. 

I midten av juni ble det kjent at konvolutten med anbudet ble sendt til riktig etat, men feil adresse. Det gjorde at entreprenøren ikke får være med i kontrakten om utbygging av E6 Helgeland sør. Oppdraget har en estimert verdi på to milliarder kroner, men Hæhre sier de ligger 300 millioner kroner lavere i pris enn Skanska som nå ligger an til å vinne anbudet.

Hæhre Entreprenør AS sendte konvolutten med tilbudssum til Statensvegvesen i Mosjøen, ikke Oslo. Dermed mistet de muligheten til å være med i anbudet. Torbjørn Naimak, regionsjef i Statens vegvesen, sa til NRK at han beklaget et Hæhre ikke fikk ta del i anbudsrunden, men viste til at reglene står fast.

– Hæhre har forholdt seg til konkurransens formelle dokumenter og levert anbudet til korrekt adresse, sier Albert Hæhre og viser til konkurransegrunnlaget som er angitt av Statens vegvesen.

– På denne bakgrunn, og etter at vi nå også konstaterer at vi har det mest fordelaktige tilbudet, har vi besluttet å forfølge saken rettslig, legger han til. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.