ARKIVNYHETER

Hæhre får jobb på Fellesprosjektet

Det meste av arbeidet i det oppdraget som Hæhre Entreprenør sannsynligvis får, skal utføres ved Strandlykkja i forgrunnen på bildet.
Det meste av arbeidet i det oppdraget som Hæhre Entreprenør sannsynligvis får, skal utføres ved Strandlykkja i forgrunnen på bildet. Bilde: Statens vegvesen
15. juni 2011 - 22:28

Arbeidet skal utføres ved Strandlykkja lengst sør i Stange kommune i Hedmark. Oppdraget består i å anlegge en 650 meter lang kommunal veg og en 750 meter lang privat adkomstveg. De to vegene er erstatninger for veger som blir brutt av den nye E 6. Den kommunale vegen blir gjenopprettet når utbyggingen er fullført, men det er nødvendig å holde forbindelsen åpen i hele anleggstiden.

Videre skal det opparbeides en tomt på 3,5 mål for et nytt kloakkrenseanlegg som skal drives av Stange kommune. Det nåværende anlegget ligger i den nye traséen til Dovrebanen og må derfor nedlegges.

Entreprisen omfatter også sprenging av 26 000 kbm langs Dovrebanen. Dette er ikke forberedende arbeid i vanlig forstand. Det dreier seg om å utvide skjæringer for den permanente traséen til det nye dobbeltsporet. Årsaken til at det gjøres nå, er at det blir tre togfrie helger på Dovrebanen i høst. Da er det mye lettere å sprenge langs banen enn når togtrafikken går normalt. Fellesprosjektet vil benytte de togfrie helgen best mulig.

Hvis ingen klager, blir Hæhre Entreprenør den første som underskriver en anleggskontrakt på dette prosjektet, som omfatter ny fire-felts E 6 mellom Minnesund og Labbdalen (22 km) og ny dobbeltsporet jernbane mellom Minnesund og Kleverud (17 km).

Totalt 62 000 kbm skal sprenges vekk av den som får kontrakten. 19 000 kbm blir lagt i fyllinger. 35 000 kbm løsmasser skal graves ut. Jobben må fullføres i november i år.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.