ARKIVNYHETER

Hadde penger til E18 likevel

Bjørn Olav AmundsenBjørn Olav Amundsen
15. des. 2009 - 13:25

Penger til E18-plan gjennom Follo (fra Hobøl til Vinterbro) ble lovt ut i ellevte time under høstens valgkamp, skriver Smaalenenes Avis. I forrige uke vakte det oppsikt da prosjektleder Bettina Sandvin under et folkemøte i Hobøl opplyste at pengene ikke var å finne på neste års statsbudsjett, heter det i avisen.

Seneste før helgen visste ikke noen av ordførerene i de tre kommunene som er berørt om det ville bli en kontinuerlig utbygging i Ski og Ås etter at Hobølstrekningen er ferdig i 2014, ifølge NRK Østfold.

Men nå er all usikkerhet blåst av veien. Prosjektleder for E18 fra Ørje til Vinterbro, Bettina Sandvin, sier til NRK at hun først i dag ble klar over at det står i statsbudsjettet at pengene ligger der.

Dermed setter Vegvesenet fullt trykk på detaljplanleggingen av veien, som skal gå der E18 ligger i dag, og sender planene til godkjenning i kommunene.

De tre ordførerne i kommunene Hobøl, Ski og Ås sier til NRK Østfold i formiddag at dette er en svært gledelig nyhet, og den beste julegaven de kunne få, ifølge NRK Østfold.

- Det er meget gode nyheter, og egentlig slik vi trodde at det skulle være, sier ordfører i Hobøl, Håvard Jensen, til NRK.

Han sier at teksten om tildelingen av midler var godt gjemt i et langt dokument fra Samferdselsdepartementet, og at det var lett å overse at det virkelig var tildelt midler til planarbeidet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.