IKT

Hacker roser Økokrim

9. okt. 2000 - 08:54

Den norske ITavisen.no, som gis ut av IT-Forlaget AS ble søndag utsatt for en pinlig endring av hjemmesidene.

Lesere som gikk inn på siden ble møtt av følgende tekst: This is a warning to all admins that don't use time to follow the securitynews! No important files was deleted under this hack, if that is a comfort! Regards to the Xkokrim computer crime people, your doing a great job!

Ansvarlig redaktør Arnt Sommerlund forteller at hacket skjedde kvart på seks søndag morgen og ITavisen brukte fire timer på å rette opp igjen feilen.

– Vi vurderer sterkt å anmelde dette forholdet. Det finnes ikke noe slikt som et vennlig hack, de som går inn på våre sider truer vårt inntektsgrunnlag, sier Sommerlund.

Hackerne har benyttet en amerikansk server. – Det er vanskelig å spekulere i hvor de kommer fra, men henvisningen til Økokrim kan jo tyde på at de er norske, sier redaktøren.

– Det må vi jo ta som en utfordring, sier førstestatsadvokat Inger Marie Sunde i Økokrim om hakcernes melding. – Men vi er avhengig av en anmeldelse. Uten loggene kommer vi ingen vei, og det virker litt søkt å ransake hos fornærmede, sier Sunde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.