NYHETER

HAB leder jevn kamp på Vestfossen

Fire entreprenører vil legge om fylkesveg 35 ved Vestfossen. Kampen om kontrakten er ganske jevn. Lavest ligger HAB Construction fra Bærum med et anbud på 39,842 millioner kroner.

Den trange undergangen midt på bildet blir avløst av den brede til venstre. HAB Construction ligger bra an til å få oppdraget. (Ill: Statens vegvesen)
Den trange undergangen midt på bildet blir avløst av den brede til venstre. HAB Construction ligger bra an til å få oppdraget. (Ill: Statens vegvesen)
21. sep. 2012 - 16:41

Nr. to er Isachsen Entreprenør fra Nedre Eiker med 41,267 mill., fulgt av Seltor Anlegg fra Porsgrunn med 41,754 mill. PEAB er trolig sjanseløs med at anbud på 46,208 mill.

Vestfossen er et tettsted i Øvre Eiker kommune i Buskerud. En kort bru som fører Sørlandsbanen over fylkesvegen er bakgrunnen for omleggingen. Under brua er det så trangt at to personbiler ikke kan passere hverandre. Åpningen under brua ligger i et lavbrekk, og på hver side går vegen i kurve. Dermed blir det dårlig sikt i åpningen. Fri høyde er bare 2,9 meter.

Nå blir det etablert en ny krysning mellom veg og jernbane litt nærmere Vestfossen. Vegen skal gå i en 7,35 meter lang kulvert under banen. Bredden blir 8 meter og minste innvendige høyde er 4,95 meter.

I forbindelse med kulverten skal det etableres 660 meter tilstøtende veger og en rundkjøring.

Den som får oppdraget må gjøre alt klart til kulvertstøp før en togfri helg i april neste år.

 

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.