ARKIVNYHETER

HAB Construction lavest på E 18-utvidelse

2. august stenges denne vegen for biltrafikk og anleggsmaskinene overtar. I løpet av de neste to og en halv månedene blir vegen utvidet og utstyrt med midtdeler.
2. august stenges denne vegen for biltrafikk og anleggsmaskinene overtar. I løpet av de neste to og en halv månedene blir vegen utvidet og utstyrt med midtdeler. Bilde: Anders Haakonsen
25. mai 2010 - 23:55

Forspranget til nr. to er ikke betryggende. Tveito Maskin fra Lunde i Telemark har gitt at anbud på 38,812 mill. Tredje og siste anbyder er Marthinsen & Duvholt fra Sandefjord som vil ha 44,072 mill. for jobben.

Strekningen ligger i Porsgrunn kommune. Bare tre anbydere på en jobb i denne størrelsen i et sentralt strøk er oppsiktsvekkende lite, men Vegvesenet slapp ubehagelige overraskelser. De laveste anbudene ligger på det prisnivået man hadde regnet med.

Dette er tredje gang på en drøy måned at HAB Construction ligger lavest ved en anbudsåpning for et vegoppdrag. Stedene hvor de tre jobbene skal utføres ligger langt fra hverandre.

Det siste oppdraget består i å montere midtdeler mellom Langangen og tunnelen Telemarksporten. På 3,5 av de 5 kilometrene må vegen utvides i bredden med 2,5 meter før midtrekkverket kan settes opp. Nærmest Langangen er det 1,5 km med krabbefelt. Her er vegen allerede bred nok, hvis man ofrer krabbefeltet. Vegvesenet har valgt å gjøre det, fordi terrenget på siden av vegen er slik at en utvidelse hadde blitt veldig kostbart.

Der det er krabbefelt i dag, skal trafikken gå på E 18 i hele anleggsperioden. På de øvrige 3,5 kilometrene blir det ingen trafikk så lenge arbeidet pågår. Den blir ledet over på fylkesveg 30, som hadde status som E 18 for mange år siden. To korte midlertidige veger vil sørge for forbindelse mellom E 18 og fylkesveg 30.

Vegomleggingen skjer 2. august. 14. oktober skal jobben være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.