IKT

Gyromobil

Det nystartede finske selskapet har konstruert en mikroskopisk gyrosensor som kan føle hvordan telefonen er orientert i rommet.

Denne informasjonen kan brukes til både å forenkel bruken av mobiltelefonen og til å gi den mange nye egenskaper.

På moderne mobiltelefoner med store skjermer kan det være lurt at den vet hvordan du ønsker å betrakte skjermen.

Vil du se mest mulig av et bilde du har tatt med det innebygde kameraet, vil du gjerne se skjermen i breddeformat.

Bevegelseskontrollen i slike telefoner vil raskt presentere bilde i bredformat når du legger telefonen horisontalt.

Det er et problem å betrakte store websider gjennom små skjermer. Du må skrolle frem og tilbake. Skrollingen kan ikke MyOrigo gjøre noe med, men teknologien tillater at du skroller bare gjennom å posisjonere telefonen, Med små bevegelser kan den tippes og vips så skroller bildet i samme retning. Du kan også bruke denne teknikken til zooming.

Selskapet har også nye ideer om hvordan grensesnittet på en liten skjerm skal utnyttes best mulig. I et grensesnitt de kaller My Book kan du skifte sider bare ved å dra fingeren over skjermen.

Selskapet har også utviklet teknologi for å gjøre berøringsfølsomme skjermer bedre. I deres variant føles det som du trykker på en virkelig knapp når det bare dreier seg om et bilde av en kanpp på skjermen.

Dette kan revolusjonere e-post og SMS fra slike små enheter, mener finnene.

Alle mobilprodusenter og mobilselskaper som har sett prototypen, har blitt svært imponert av produktets "wow"-faktor, ifølge sjefen for salg og markedsføring i MyDevice, Johan Granholm.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.