KRIGEN I UKRAINA

Guvernør: 600 kvadratkilometer av Kherson er under vann

600 kvadratkilometer av Kherson fylke sør i Ukraina er oversvømt, hvorav det meste er på den russiskokkuperte siden av Dnipro, sier den ukrainske guvernøren. 

Store områder er blitt oversvømt etter at demningen ble ødelagt natt til tirsdag. Bildet er fra et boligområde i Kherson i Ukraina onsdag.
Store områder er blitt oversvømt etter at demningen ble ødelagt natt til tirsdag. Bildet er fra et boligområde i Kherson i Ukraina onsdag. Foto: Libkos/AP/NTB
8. juni 2023 - 08:55

– 68 prosent av de oversvømte områdene er på venstre side av elven. Torsdag morgen har vannstanden steget til 5,6 meter, skriver Kherson-guvernør Oleksandr Prokudin på Telegram. 32 prosent av oversvømmelsene er på den høyre siden av elven, som fortsatt kontrolleres av Ukraina.

Kakhovka-demningen sør i Ukraina ble ødelagt natt til tirsdag. Store områder på begge sider av Dnipro-elven er oversvømt, og tusener av innbyggere er evakuert.

På den russiske bredden er 14.000 hus tatt av flom, og 4300 mennesker evakuert, opplyser det statlige, russiske nyhetsbyrået Tass torsdag morgen.

Ukraina og Russland anklager hverandre for å ha ødelagt demningen.

Russiske raketter på vei mot mål i Ukraina. CIA-sjef Bill Burns sier Ukraina kan tape krigen i løpet av året uten påfyll av utenlandsk hjelp.
En ukrainsk tanks beskyter russiske stillinger i en krig der ukrainerne sårt trenger våpenhjelp for å holde ut mot den russiske offensiven.
Les også

CIA-sjef advarer: – Kan tape krigen mot Russland i løpet av året

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.