FORUM

Gutteminner om vippaJeg husker godt fra mine guttedager hvordan min mor uffet seg hver gang hun hadde slått på for mye strøm, og vippa slo inn og strømmen ble slått av og på med noen sekunders mellomrom - det vippet. Det er ikke riktig at strømmen ble borte slik Solum beskriver det. Den ble som sagt slått av og på, antagelig av et relé, til belastningen ble redusert. Heldigvis hadde vi magasin med lokk over på komfyren. Magasinet sto på fullt hele natten og kunne brukes i mange timer uten å bruke mer enn vippa tillot.

Vippa var særlig plagsom ved juletider og andre høytider når man skulle steke og koke mye på en gang. Jeg husker særlig på min konfirmasjonsmiddag at vi fikk e-verket til å stille på vippa slik at mor og hennes hjelpere kunne koke uten "vipping"

Solum ønsker et to-pris system med "rimelig" pris opp til et visst kWh-forbruk og "mye høyere pris for overstigende" Dette sier han "vil være rettferdighet". Jeg synes ikke begrepet " rettferdighet" har noe i en diskusjon om pris for elektrisk energi å gjøre. Det får være opp til den enkelte forbruker å bestemme hvor mye elektrisk energi han eller hun vil kjøpe til hvilken pris. Kanskje systemet med blandet tariff og to målerverk ikke var så galt?

Ellers tillater jeg meg å påpeke at det heter fortsatt kWh, W og Watt med stor W.

Tor Stavsholt

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.