FTHUSHJEM

Guttas nye skryterom

Trond Heggelund
12. okt. 2007 - 11:42

Bjørn Holthe er som den norske gjennomsnittsmannen; Han liker å kokkelere på kjøkkenet med allslags nye apparater og dingser, men hater å ta oppvasken etterpå mens kanskje kjøkkenbenken ser ut som en slagmark.

- Ikke spør kona om akkurat det, flirer han. – Til tross for at jeg jobber på kjøkken hele arbeidsdagen hos BSH (Bosch and Siemens Home Appliances Group) så er det nok fortsatt slik at skomakerens barn har ikke sko, dersom du skjønner hva jeg forstår.

Brukervennlig teknologi

Lenge var Bjørn salgssjef for innbyggingsprodukter hos BSH. Men i dag er han ansvarlig for demonstrasjonskjøkkenet til BSH – eller showroomet som det heter i de kretser. På Helsfyr i Oslo viser han fram morgendagens kjøkkenløsninger som er så heftige at selv en teknologihandikappet ungkar med en simpel mikrobølgeovn ville ha fått tenning og uoppfordret tatt fram lommeboka.

Kjøkkenløsningene som Bjørn viser frem har smekker design og avansert, men brukervennlig teknologi. For det er nemlig dette som er det viktigste behovet for de som besøker BSH sitt kjøkkenshowroom, som er laget for selgere, bransjefolk og kokker. Teknikken på de nye kjøkkenløsningene har en masse funksjoner men disse er enkelt å bruke i det daglige.

- Og det er jo bra for menn og kvinner kvinner. Dersom ting på kjøkkenet blir for innviklet, så blir de heller ikke brukt. Dette har heldigvis dagens kjøkkenprodusenter tatt hensyn til, sier Bjørn.

En mannsarena

Vi skal ikke spekulere om hvorfor verdens beste kokker nesten uten unntak er menn, men Bjørn sier at hjemme hos dem er det slik at han mer enn gjerne lager søndagsmaten mens kona tar hverdagsmaten. Sånn er det i svært mange norske hjem.

- Utfordringen er å lage hverdagsmaten spennende, samtidig som prosessen går raskt unna. Til dette er det best og sikrest å bruke en induksjonstopp som lynraskt kan varme opp maten uten at den tar skade av det. For at maten skal holde seg varm kan du bruke et moderne varmeskap, der du også kan forvarme kopper og fat. Gjør som kjendiskokkene! Det skal så lite til for å gjøre svigermor fornøyd, gliser Bjørn.

Ismaskinen til kveldsdrinken

Du har sikkert lest om at det finnes fjonge kjøleskap som har innbygget skjermer med internettoppkobling, men foreløpig er det få nordmenn som har kjøpt dette.

- Ikke et ondt ord om internett på kjøkkenet, men mannfolk som virkelig vil briljere på kjøkkenet bør heller kjøpe inn avanserte ovner, varmeskap, kjøkken- og kaffemaskiner. Før i tiden var det slik at det var kona i familien som bestemte hva som skulle handles inn av den slags. I dag ser jeg stadig oftere at det er mannen som tar styringen og insisterer på et spesielt teknologivalg til kjøkkenet. Det er ikke uten grunn at såkalte amerikanske kjøleskap med to dører, som har innbygget vann- og isdispenser, er blitt så populære. Kjekt å ha til kveldsdrinken – og dessuten har du kaldt godt vann til dagen derpå, sier Bjørn ettertenksomt.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstillingLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.