Guttas nye skryterom

BOLLEMANNEN: Det er ikke bare kvinner som kan lage flotte boller på kjøkkenet. Bjørn Holthe har utstyret som mange mannfolk egentlig ønsker seg. I bakgrunnen ser du de siste ovnene fra Bosch Siemens, blant annet et varmeskap som er nyttig til heving av bakeverk eller forvarming av tallerkner og annet koppestell. (Bilde: Trond Heggelund)
WOK TIL YOU DROP: Tapanjaki er den nye trenden på norske kjøkken. Bjørn Holthe viser løsningen til Guggenau, som er et kremmerke for teknolgiintersserte kjøkkenentusiater. (Bilde: Trond Heggelund)
BLIR LITEN: De store kjøleskapene til Gaggenau kan romme det meste. Bjørn Holthe - som ikke er en liten mann - forsvinner nesten inn i herligheten. Gaggenau er et dyrt kvalitetsmerke som blant annet benyttes av kronprinsparet på Skaugum. (Bilde: Trond Heggelund)
GJØR RENT FOR DEG: Mannfolk hater å gjøre rent. Derfor er en selvgående robotstøvsuger å anbefale. Den kan patruljere på kjøkkengulvet mens du bruker tiden på middagen, sier Bjørn Holthe. (Bilde: Trond Heggelund)
SKIFTNØKKEL TIL GUTTAS KJØKKEN: En stavmikser trenger ikke å være en kjedelig dings som ligger bortgjemt i en skuff. Få den opp - og vis den fram! Du trenger ikke være metroseksuell for å synes at heftig kjøkkenteknologi også bør ha god design. (Bilde: Trond Heggelund)
GUTTAS KAFFEBRYGGERI: Virkelig god kaffe får du bare ikke med pulverkaffe! Dette er de nye kaffemaskinene, som har innebygget V8-motor og turbo, for å bruke bilspråket. Selv gutter med Wonderbaum som eneste parfyme har lov å drikke Caffè Latte. (Bilde: Trond Heggelund)
HOT NEWS: Bosch er først ute med induksjonsovner som kjører hele fire kilowatt opp i kasserollen. Du tror det kanskje ikke, men denne type ovner er faktisk strømbesparende. Bjørn Holthe speiler seg i glansen fra induksjonsovnen - og miljøvernere. (Bilde: Trond Heggelund)
TOUCH ME: De nye induksjonsovnene har såkalt Touch Scroller, som gjør det enkelt å velge rett temperatur når du skal kokkelere. (Bilde: Trond Heggelund)
SMART LØSNING: Bjørn Holthe har hatt pyrolyseovn fra Bosch hjemme i 25 år, og den virker fortsatt! Først nå kommer konkurrentene ut i bredden med tilsvarende produkter som svir fettet av ovnsveggene. Pyrolyse er Guds gave til mannfolk som hater å vaske. (Bilde: Trond Heggelund)
LIKNER PÅ STEREOANLEGG: Kokkelering på kjøkken blir straks mer morsomt for gutta med digitale displayer og kule knotter du kan ratte med. Steketider for kremeringen er standard programvare. (Bilde: Trond Heggelund)
BERRE LEKKERT: En induksjonsovn eller keramisk koketopp trenger ikke å være i kjeldig sort! Her den nye kokeplata til Bosch som ville ha fått Homsepatruljen eller innredningseksperter til applaudere. (Bilde: Trond Heggelund)
I HEISEN: Bjørn Holthe viser hvor lett du setter inn mat i de nye heisovnene fra Bosch som er kommet på markedet. (Bilde: Trond Heggelund)
OVN UNDER TAKET: En slik heisovn er bra for deg som har lite benke- og hylleplass. Et utmerket alternativ for et hvert unkarsrede eller for deg som har det litt trangbodd. (Bilde: Trond Heggelund)
FORTIDSMINNEFORENINGEN: Bjørn Holthe viser fram Norges eldste bakeovn som går på strøm. Laget av Bosch en gang på begynnelsen av forrige århundre. Også den gang var det menn som så betydningen av innføringen av mer moderne kjøkkenteknologi. (Bilde: Trond Heggelund)
DRINKMASKINEN: Godt kaldt blandevann og is til kveldsdrinken får du på de nye amerikanske kjøleskapene. Kroppen skal daglig ha to liter veske - vann altså... (Bilde: Trond Heggelund)
  • fthushjem

Bjørn Holthe er som den norske gjennomsnittsmannen; Han liker å kokkelere på kjøkkenet med allslags nye apparater og dingser, men hater å ta oppvasken etterpå mens kanskje kjøkkenbenken ser ut som en slagmark.

- Ikke spør kona om akkurat det, flirer han. – Til tross for at jeg jobber på kjøkken hele arbeidsdagen hos BSH (Bosch and Siemens Home Appliances Group) så er det nok fortsatt slik at skomakerens barn har ikke sko, dersom du skjønner hva jeg forstår.

Brukervennlig teknologi

Lenge var Bjørn salgssjef for innbyggingsprodukter hos BSH. Men i dag er han ansvarlig for demonstrasjonskjøkkenet til BSH – eller showroomet som det heter i de kretser. På Helsfyr i Oslo viser han fram morgendagens kjøkkenløsninger som er så heftige at selv en teknologihandikappet ungkar med en simpel mikrobølgeovn ville ha fått tenning og uoppfordret tatt fram lommeboka.

Kjøkkenløsningene som Bjørn viser frem har smekker design og avansert, men brukervennlig teknologi. For det er nemlig dette som er det viktigste behovet for de som besøker BSH sitt kjøkkenshowroom, som er laget for selgere, bransjefolk og kokker. Teknikken på de nye kjøkkenløsningene har en masse funksjoner men disse er enkelt å bruke i det daglige.

- Og det er jo bra for menn og kvinner kvinner. Dersom ting på kjøkkenet blir for innviklet, så blir de heller ikke brukt. Dette har heldigvis dagens kjøkkenprodusenter tatt hensyn til, sier Bjørn.

En mannsarena

Vi skal ikke spekulere om hvorfor verdens beste kokker nesten uten unntak er menn, men Bjørn sier at hjemme hos dem er det slik at han mer enn gjerne lager søndagsmaten mens kona tar hverdagsmaten. Sånn er det i svært mange norske hjem.

- Utfordringen er å lage hverdagsmaten spennende, samtidig som prosessen går raskt unna. Til dette er det best og sikrest å bruke en induksjonstopp som lynraskt kan varme opp maten uten at den tar skade av det. For at maten skal holde seg varm kan du bruke et moderne varmeskap, der du også kan forvarme kopper og fat. Gjør som kjendiskokkene! Det skal så lite til for å gjøre svigermor fornøyd, gliser Bjørn.

Ismaskinen til kveldsdrinken

Du har sikkert lest om at det finnes fjonge kjøleskap som har innbygget skjermer med internettoppkobling, men foreløpig er det få nordmenn som har kjøpt dette.

- Ikke et ondt ord om internett på kjøkkenet, men mannfolk som virkelig vil briljere på kjøkkenet bør heller kjøpe inn avanserte ovner, varmeskap, kjøkken- og kaffemaskiner. Før i tiden var det slik at det var kona i familien som bestemte hva som skulle handles inn av den slags. I dag ser jeg stadig oftere at det er mannen som tar styringen og insisterer på et spesielt teknologivalg til kjøkkenet. Det er ikke uten grunn at såkalte amerikanske kjøleskap med to dører, som har innbygget vann- og isdispenser, er blitt så populære. Kjekt å ha til kveldsdrinken – og dessuten har du kaldt godt vann til dagen derpå, sier Bjørn ettertenksomt.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå