ENERGI

Guterres: Mer olje og gass ikke løsningen på energisikkerhet

FNs generalsekretær António Guterres mener mer olje og gass ikke er løsningen på energisikkerhet i kjølvannet av Ukraina-krigen.

FN-sjef António Guterres mener verden er på vei mot en global katastrofe om ikke omstillingen til fornybar energi får fortgang.
FN-sjef António Guterres mener verden er på vei mot en global katastrofe om ikke omstillingen til fornybar energi får fortgang. Foto: AP
27. okt. 2022 - 16:45

– Den eneste veien til energisikkerhet, stabile kraftpriser og en levelig planet, er en hurtig overgang til fornybar energi, skriver han på Twitter.

Torsdag denne uken la FNs miljøprogram (Unep) fram en rapport som tok for seg fremgangen mot forpliktelsene gitt av landene som undertegnet Parisavtalen i 2015. Den ga dystre fremtidsutsikter. For selv om utslippsmålene innfris, vil den global oppvarmingen trolig bli på om lag 2,6 grader i løpet av dette århundret. Det er 1,1 grad mer enn ønsket.

– Vi er på vei mot en global katastrofe, advarte Guterres.

FNs klimatoppmøte COP27 skal pågå i Sharm-el-Sheik i Egypt fra 6. til 18. november.

Israels luftvernsystem stanser iranske raketter over det sentrale Israel. Iran gikk lørdag kveld og natt til søndag til et storstilt angrep mot Israel med hundrevis av raketter og droner. Angrepet er det første direkte mot Israel etter godt over 40 år som fiender.
Les også

Netanyahu: «De som skader oss, vil vi skade»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.