OLJE OG GASS

Gunnar Berge fra direktorat til Petoro

Gunnar Berge, direktør i Oljedirektoratet. Nå får han nye oppgaver som  styreleder i Petoro.
Gunnar Berge, direktør i Oljedirektoratet. Nå får han nye oppgaver som styreleder i Petoro.
Tore Stensvold
26. juni 2007 - 11:47

Gunnar Berge har vært direktør i Oljedirektoratet siden 1997 og skulle etter planen fratre ved årsskifetet neste år, 31. 12.2008, etter sin andre åremålsperiode.

Gunnar Berge ble i dag valgt inn i styret og gikk rett inn som styreleder i det statlige selskapet Petoro AS.

Forvalter til utnytting

Gunnar Berge går dermed over fra å være den som legger til rette for å utnytte olje- og gassressursene, til å være ansvarlig for å utnytte ressursene best mulig for staten.

Petoro forvalter statens direkte økonomiske engasjement på sokkelen n (SDØE). Navnet Petoro er satt sammen av "petroleum" og "oro" – og skal dermed bety oljegull.

Politikerbakgrunn

Gunnar Berge har hatt en lang rekke viktige posisjoner i det norske samfunn. Han var innvalgt representant for Rogaland på Stortinget fra 1969 til 1993.

Han var finansminister i perioden 1986-89 og kommunal- og arbeidsminister minister i perioden 1992-1996. Han var medlem i Den norske Nobelkomité fra 1977 og formann fra 2000 til 2002.

Han har sittet som direktør for Oljediretoratet siden 1997, selv om han fikk jobben allerede i 1990

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.