NYHETER_BYGG

Gulltider i BA-næringen

PRESS MOT TIDSPRESS:Oppdragene står i kø for BA-næringen som nå må vise edruelighet og ikke la seg friste.
PRESS MOT TIDSPRESS:Oppdragene står i kø for BA-næringen som nå må vise edruelighet og ikke la seg friste. Bilde: Joachim Seehusen

Sammenlignet med utgangen av annet kvartal i 2004 er veksten 17 prosent, melder Statistisk Sentralbyrå.

De eneste som nå ikke kan glede seg er de som skal ut og kjøpe tjenester fra BA-næringen, for der er det dårlig forhandlingsgrunnlag akkurat nå.

Holdningsarbeid

Byggenæringens Landsforening, BNL, arbeider intenst med å forbedre BA-næringens noe frynsete rennomme. Sverre Larsen, administrerende direktør i BNL, frykter ikke at de gode tidene skal svekke dette arbeidet.

– Bevisstheten er nå stå stor i flertallet av bedrifter at jeg tror ikke de vil gå i fella og ta på seg for mye arbeid, sier han.

Larsen erkjenner at tidspress kan utfordre kavliteten, men hevder at fokuset på kvalitet er mye bedre enn tidligere og at en holdningsendring er i ferd med å spre seg i næringen.

Øker ordreserven

Verdien av nye boligprosjekter som bygge- og anleggsbransjen mottok i løpet av april, mai og juni i år, var 33 prosent høyere enn de var i samme periode i fjor. Ordrereserven steg med 8 prosent i løpet av 2. kvartal, og er 32 prosent høyere enn ved utgangen av samme periode i fjor.

Ordrereserven for rehabilitering av boliger gikk derimot ned med 6 prosent i 2. kvartal, men er likevel 13 prosent høyere enn på samme tid i 2004.

Tilgangen på nye næringsbygg er 12 prosent høyere i 2. kvartal i år enn den var på samme tid i fjor. Bedriftenes ordrereserve av nye næringsbygg er 21 prosent høyere ved utgangen av juni i år sammenlignet med tilsvarende tidspunkt året før.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.