IT

Gullkontrakten er klar

Videre: Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas skal i gang med å bygge opp det nye nettet til Unitech Wireless i India.
Videre: Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas skal i gang med å bygge opp det nye nettet til Unitech Wireless i India. Bilde: Telenor

Etter at Telenor gjennomførte det omstridte oppkjøpet av indiske Unitech Wireless, har det vært knyttet spenning til hvem som ville få tilslaget på å bygge opp et helt nytt mobilnett.

Les mer her: Mobilmaster gir store kontrakterI sommer

Alcatel-Lucent er valgt som leverandør av et GSM/EDGE-mobilnett. Kontrakten er verdt mer enn 200 millioner dollar. Unitech planlegger å lansere mobiltjenester allerede i løpet av sommeren.

22 regioner

Selskapet ble etablert i 2007 og har lisenser i alle Indias 22 telekomregioner. Alcatel-Lucent skal levere et GSM/EDGE-nettverk i to av de fire områdene som Unitech Wireless skal bygge ut i første omgang, Tamil Nadu og Orissa. Flere regioner skal bygges ut etter hvert.

Stort marked

India er et stort marked, med en befolkning på over 1,2 milliarder mennesker. Foreløpig har bare 26 prosent mobiltelefon.

Alcatel-Lucent skal levere sin multi-standard GSM/EDGE radio aksessløsning, de nyeste basestasjonene med TWIN mottakere, sammen med neste generasjons løsninger for kjernenettet.

Testing

Som en del av kontrakten skal Alcatel-Lucent tilby en rekke tjenester, som prosjektledelse, nettverkdesign, integrering, testing, installasjon, samt planlegging og administrasjon av nettet.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.