DATATELE

Gullgutten Lunder ut på ny Ferd

HAR HATT STOR SUKSESS: Det meste Jo lunder har tatt i av selskaper etter at han var i Telenor Mobil har hatt rakettvekst.
HAR HATT STOR SUKSESS: Det meste Jo lunder har tatt i av selskaper etter at han var i Telenor Mobil har hatt rakettvekst. Bilde: Ementor
Trond Heggelund
9. aug. 2007 - 10:05

Avtroppende konsernsjef Jo Lunder tiltrer som President i Ferd Industrial Holdings, som eies av Johan H. Andresen.

Lunder tiltrer stillingen 1. september og går inn som leder for Ferds industrielle investeringer og som medlem av konsernledelsen i Ferd AS.

Han vil rapportere direkte til Ferds eier og konsernsjef Johan H. Andresen.

Lunder har sittet i styret for Ferd Holding AS siden 2004.

Valgte selv å si opp

Jo Lunder har selv valgt å søke nye utfordringer, heter det i en pressemelding fra Ementor.

- Jo Lunder har etter tre år i Ementor fått et tilbud, som han har ønsket å takke ja til. Integrasjonen av de tre virksomhetene - Ementor, Topnordic og Atea - har blitt gjennomført på en dyktig måte og en ny fase i virksomhetens liv ligger nå foran oss, sier styreformann Ib Kunøe i Ementor ASA.

Ryddet opp i konsernet

Jo Lunder har lang erfaring fra ledelse av norske og internasjonale børsnoterte selskaper, og kommer fra stillingen som konsernsjef i Ementor ASA, som er notert på Oslo Børs.

Lunder gjennomførte i perioden 2005 - 2007 en omfattende strategisk, operasjonell og finansiell restrukturering av Ementor, og selskapet er i dag Europas tredje største IT-infrastruktur selskap med solide finansielle resultater.

Telenors gullgutt

I perioden 1999 - 2004 var Lunder både Chief Executive Officer og Chairman of the Board of Directors i det russiske mobilselskapet VimpelCom, som er notert på New York Stock Exchange.

Under Lunders ledelse utviklet VimpelCom seg til å bli et av de raskest voksende og største mobilselskaper i Europa.

Blir Baksaas etterfølger?

Lunder hadde før dette flere sentrale lederposisjoner i Telenorkonsernet, inkludert administrerende direktør i Telenor Privat AS, og viseadministrerende direktør i Telenor Mobil AS.

Han regnes av mange som en meget god kandidat til å ta over stillingen som konsernsjef i Telenor, den dagen Jon Fredrik Baksaas forlater sjefsstolen i Norges desidert største IT- og telekonsern.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.