Gull og sølv til Norge i konkurransen om å bli årets unge rådgiver i Europa

To unge norske bruingeniører var øverst på pallen da Europas mest talentfulle unge rådgiver for 2021ble kåret.

Tor Martin Lystad fra Norconsult til venstre og Krzysztof Wojslaw fra Sweco, tok henholdsvis andre og førsteplassen i den europeiske kåringen av ingeniørtalenter.
Tor Martin Lystad fra Norconsult til venstre og Krzysztof Wojslaw fra Sweco, tok henholdsvis andre og førsteplassen i den europeiske kåringen av ingeniørtalenter.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. juni 2021 - 11:33

Krzysztof Wojslaw fra Sweco tok gullet, mens Tor Martin Lystad fra Norconsult stakk av med sølvet.

Det er The European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA) som står bak kåringen.

I flere år har Norge hevdet seg bra i denne konkurransen med både gull til Stanislas Merlet fra Multiconsult, sølv til Fredrik Skaug Fadnes (Norconsult) og Arnt Gunvald Fredriksen (Multiconsult), samt bronse til Magnus Hedly (Trimble Solutions) senest i fjor. I tillegg har mange norske kandidater fått hederlig omtale av juryen de siste årene.

Leder for bransjeorganisasjonen Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF), Liv Kari Skudal Hansteen, jubler over dobbelt norsk i den europeiske konkurransen.

– RIF vil gratulere både Krzysztof Wojslaw og Sweco med en fantastisk seier. Vi vil også gratulere Tor Martin Lystad og Norconsult med sølvplassen. Dette er en stor anerkjennelse av kompetansen disse RIF-bedriftene innehar, og ikke minst hvor gode disse bedriftene er til å slippe unge krefter til. Det handler om godt lederskap og kultur. Resultatet av konkurransen synliggjør dessuten med all tydelighet hvor dyktige de unge rådgivende ingeniørene fra RIF-bedriftene er. Dette har vært en konkurranse med svært mange sterke europeiske kandidater. Dermed blir Krzysztofs seier og Tor Martins andreplass, ekstra imponerende. Det lover svært godt for Norge at norsk ingeniørkompetanse får en slik internasjonal anerkjennelse, sier hun. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.