T2

Gule Sider i 3D

Utvidet virkelighet i Gule Siders nye iPhone-applikasjon.
Utvidet virkelighet i Gule Siders nye iPhone-applikasjon. Bilde: Stein Jarle Olsen
Morten Gulden
15. des. 2009 - 13:03

Augmented Reality (utvidet virkelighet) blir mer og mer populært. Som de andre applikasjonene i sjangeren gir Gule Sider deg et lag med informasjon oppå video av virkeligheten.

Database

Til forskjell fra de andre har Gule Sider en enorm database å hente informasjonen fra. Løsningen lar deg søke på alle mulige måter, for eksempel er det enkelt å få frem alle bakeriene innen to kilometers avstand.

Du får da opp retning og avstand på telefonens skjerm, og kan dermed lett finne hvilken retning du skal spasere i for å komme frem til nybakte boller.

Sliter litt

Dessverre lider Gule Siders applikasjon av den samme barnesykdommen som de andre førstegenerasjons AR-løsningene, informasjonen på skjermen flyter noe rundt om kring, den er ikke “låst” til verdenen rundt deg med den presisjonen man kunne ønske.

For å få til slikt må man ha mye bedre kartgrunnlag. Firmaet Earthmine har nylig utviklet en automatisert prosess for å samle inn kartdata i 3D ved å kjøre rundt i en by med spesialkameraer. Omtrent som Google gjør det med sin “Street View” - løsning, bare i tre dimensjoner.

Gratis

3D-databasen fra Earthmine lar Augmented Reality - løsninger spikre informasjon til bygninger og annet med pikselnøyaktighet.

Wow-faktoren blir dermed langt høyere, og nytteverdien av tjenestene enda mer overbevisende.

Gule Sider er gratis nedlastbar til iPhone, og lanseres snart til HTC og Google Android. Du kan se en demo av applikasjonen på YouTube .

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.