T2

Guide til strømslukende TV-er

Stiftelsen Elektronikkbransjen kommer nå med en egen energioversikt for TV-er og TV-bokser. (Illustrasjonsfoto)
Stiftelsen Elektronikkbransjen kommer nå med en egen energioversikt for TV-er og TV-bokser. (Illustrasjonsfoto) Bilde: Dag Yngve Dahle
Stein Jarle Olsen
26. mai 2009 - 15:34

Stiftelsen Elektronikkbransjen lanserer i dag en egen oversikt over effektforbruket til TV-apparater og TV-bokser på markedet i Norge.

– Oversikten er ment som et redskap der brukeren selv kan gå inn og undersøke energiforbruket til den modellen de ønsker å kjøpe og ikke minst sammenlikne ulike modeller. Guiden er rettet både til bransjens egne utøvere, presse og forbrukere, skriver stiftelsen i en pressemelding.

Egenopplyst

Guiden er laget ved hjelp av opplysninger fra produsentene, altså dreier det seg ikke om noen egne målinger.

Den inneholder imidlertid en rekke forskjellige tall, alt fra energiforbruk med apparatet i standby, når det er slått på, i vanlig bruk og for noen apparater også med maksimale innstillinger for lyd og bilde.

Kan bli utvidet Informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen.
Kan bli utvidet Informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Kan bli utvidet

I tillegg oppgis årsforbruk i kWh, beregnet ut fra normale innstillinger og 2,5 timer TV-titting per dag.

– Denne oversikten er et felles prosjekt for de skandinaviske bransjeorganisasjonene. Dette har vært mulig fordi de fleste produsentene markedsfører noenlunde samme produktutvalg i de skandinaviske landene. Hensikten er at brukerne kan gå inn å se effektforbruket for hver enkelt modell med ulike innstillinger på apparatene. Du kan også lage din egen liste over produkter du ønsker å sammenligne, sier informasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen Erik Andersen.

Etter hvert skal det også være aktuelt å utvide guiden med andre lyd- og bildeprodukter, basert på erfaringene fra TV-guiden.

Guiden finner du her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.