ARKIVNYHETER

Gudrun-oppdrag til Apply Leirvik

ALT I NORGE: Etter at flere store byggeoppdrag på norsk sokkel gikk til utlandet, er alle de størstekontraktene på Gudrun tildelt norske bedrifter.
ALT I NORGE: Etter at flere store byggeoppdrag på norsk sokkel gikk til utlandet, er alle de størstekontraktene på Gudrun tildelt norske bedrifter. Bilde: StatoilHydro
Anders J. Steensen
5. okt. 2010 - 22:11

Apply Leirvik, tidligere Leirvik Sveis, har lang erfaring i å bygge boligkvarter. Ifølge administrerende direktør Harald Karlsson er dette det 20. boligkvarteret som bygges for Statoil ved bedriften.

Oppdraget ble vunnet i hard internasjonal konkurranse og Karlsson innrømmer overfor Stavanger Aftenblad at de måtte skjære prisene inn til beinet for å kunne få kontrakten.Byggingen starter i februar neste år, men boligmodulen med 40 lugarer og tilhørende faciliteter skal leveres i 2012.Apply Leirvik har for tiden 60 permitterte arbeidere. Med den nye kontrakten håper Karlsson at alle kommer i arbeid på nyåret.Med Kontrakten til Apply Leirvik er de fleste store kontraktene på Gudrun plassert. Aibel skal bygge prosessmodulene og dekket ved verftet i Haugesund. Aker Solutions skal bygge stålunderstellet samt at de har fått arbeidet på Sleipner for å koble opp Gudrun til denne plattformen inklusive rørforbindelsene.

Les mer om: