NETTARKIV

– Grunnløse påstander om mobile gasskraftverk

Ole K. Helgesen
4. sep. 2007 - 10:59

NVE-direktør Agnar Aas reagerer kraftig på fylkesordføreren i Sør- Trøndelag, Tore Sandviks, uttalelser i Teknisk Ukeblad 17. august. I artikkelen om mobile gasskraftverk i Midt-Norge beskylder fylkesordføreren NVE for å opptre skandaløst og for ikke å ta situasjonen i Midt-Norge på alvor.

– Det er ikke NVEs oppgave å sørge for kraft til industri som ikke kan betale det kraften koster. NVEs oppgave er å legge til rette for et velfungerende kraftmarked der elektrisk kraft brukes der den kaster mest av seg, skriver Aas i et debattinnlegg i dagens TU.

Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (FrP) reagerer også på Arbeiderparti-ordførerens utspill. – Det er horribelt av Sandvik å rette ansvaret for kraftsituasjonen på Statnett og NVE. Det er den rødgrønne regjeringen som sitter med ansvaret og gir signalene som Statnett og NVE styrer etter. Jeg har ingen tro på at Statnett og NVE har ignorert styringssignaler fra regjeringen. I så fall burde Statsråden tatt affære for lengst, sier Solvik-Olsen. OKH

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.