– Grunnløse påstander om mobile gasskraftverk

IKKE BARE POSITIVT: Jordkabling er heller ikke et uproblematisk tiltak i naturen, sier NVE-direktør Agnar Aas. (Bilde: Jannicke Nilsen)
KJERNEKRAFT: Ketil Solvik-Olsen (Frp) tror ikke Norge kommer utenom kjernekraft i framtiden.
Statnett vil ikke starte de mobile gasskraftverkene selv om det blir skyhøye strømpriser. (Bilde: STATNETT)
  • nettarkiv

NVE-direktør Agnar Aas reagerer kraftig på fylkesordføreren i Sør- Trøndelag, Tore Sandviks, uttalelser i Teknisk Ukeblad 17. august. I artikkelen om mobile gasskraftverk i Midt-Norge beskylder fylkesordføreren NVE for å opptre skandaløst og for ikke å ta situasjonen i Midt-Norge på alvor.

– Det er ikke NVEs oppgave å sørge for kraft til industri som ikke kan betale det kraften koster. NVEs oppgave er å legge til rette for et velfungerende kraftmarked der elektrisk kraft brukes der den kaster mest av seg, skriver Aas i et debattinnlegg i dagens TU.

Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (FrP) reagerer også på Arbeiderparti-ordførerens utspill. – Det er horribelt av Sandvik å rette ansvaret for kraftsituasjonen på Statnett og NVE. Det er den rødgrønne regjeringen som sitter med ansvaret og gir signalene som Statnett og NVE styrer etter. Jeg har ingen tro på at Statnett og NVE har ignorert styringssignaler fra regjeringen. I så fall burde Statsråden tatt affære for lengst, sier Solvik-Olsen. OKH

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå