ARBEIDSLIV

Gründer for gründerne

Yvona Holbein og Arwe Fotland, begge medlemmer av Tekna Oslo avdeling, hadde startet hver sin virksomhet. Likevel savnet de et faglig fellesskap hvor de kunne møte andre, diskutere felles problemstillinger og utvikle et større nettverk.

I midten av mars arrangerte de, med økonomisk støtte fra Tekna Oslo avdeling, et møte for å kartlegge interessen blant andre medlemmene. Responsen overgikk alle planer. Over 70 deltakere møtte opp, og i tillegg meldte over hundre sin interesse på e-post.

På tross av hektisk bytte til større lokaler og noe redusert servering, var det et svært vellykket arrangement. Møtet konkluderte med et stort behov for en faggruppe for gründerne.

Den tredje mai ble den nye faggruppen stiftet offisielt på et møte som samlet over tretti deltakere. Vedtektene ble godkjent, handlingsplanen fikk applaus og styret ble valgt med Yvona Holbein som leder.

Mange behov

- Det er flere årsaker til at medlemmene ønsker seg en slik faggruppe. Noen har startet for seg selv og ønsker å finne andre de kan diskutere felles problemstillinger med. I tillegg ønsker de å utvide sitt eget nettverk og finne samarbeidspartnere til egne prosjekter, sier Yvona Holbein.

- En del medlemmer ønsker å få mer informasjon om hvordan det er å starte egen virksomhet eller høre på erfaringer fra andre som allerede har vært gjennom oppstartsprosessen.

Gründergruppen vil utvikle et forum hvor alle interesserte kan samles og bygge opp sitt eget nettverk. De vil også invitere til seminarer og arrangementer for å stimulere deltakerne til etablering av egen virksomhet. En del av aktivitetene vil foregå i vanlig møteform, men det er også planer om å bygge opp et ekstranett hvor medlemmene kan møtes elektronisk og hvor de kan få tilgang til informasjon og aktuelle lenker om etablering.

- De fleste av dem som deltok på det første møtet var i fast jobb, men går med planer om å etablere egen virksomhet, sier Holbein. Flertallet av disse ser for seg en eller annen form for konsulentvirksomhet basert på egen kompetanse, men noen har også produktideer de ønsker å realisere. Det kan være temmelig ensomt å drive helt for seg selv. Ifølge Holbein har flere av de fremmøtte ønske om å etablere et kontorfellesskap i Ingeniørenes Hus, og det vil det bli arbeidet videre med.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.