ARKIVNYHETER

Grov sikkerhetssvikt under arbeidet på OPS-anlegg

En bilfører ble drept av en dumper i forbindelse med ulykken på riksvei 402 i Lillesand i 2008.
En bilfører ble drept av en dumper i forbindelse med ulykken på riksvei 402 i Lillesand i 2008. Bilde: Ernest Boswara, Scanpix
Thor SøndenaaThor Søndenaa
3. des. 2010 - 13:17

Rapporten på over 100 sider er utarbeidet av 1.amanuensis Ove Njå ved Universitetet i Stavanger. En tilfeldig bilfører ble overkjørt og drept av en dumper fullastet med stein i et kryss mellom offentlig veg og en anleggsveg.

Bistandsadvokat for de pårørende, Nadia Hall Østby-Deglum ved advokatfirmaet Elden, forteller til Våre Veger at de etterlatte er glade for at det nå er kommet en rapport fra en uavhengig instans etter at saken tidligere var henlagt. Ifølge Østby-Deglum som har lest den fortroligstemplede rapporten, sviktet sikkerheten i flere ledd på ulykkesstedet og rapporten bekrefter at avdøde ikke på noen måte kan lastes for ulykken.

- På samme sted var det 13 nesten-ulykker, og det er bare flaks at man unngikk flere ulykker med personskader, konkluderer hun.

Ulykken etterforskes fortsatt av Vestfold politidistrikt, og rapporten vil inngå som en del av det videre etterforskningsmaterialet før en konklusjon i saken blir trukket.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.