KRAFT

Grønt lys for Vestavind

OED har i dag gitt Vestavind Kraft AS konsesjon til et testområde for flytende vindturbiner på inntil 10MW ved Stadt.
OED har i dag gitt Vestavind Kraft AS konsesjon til et testområde for flytende vindturbiner på inntil 10MW ved Stadt. Bilde: colourbox.com
6. des. 2010 - 12:58

Olje- og energidepartementet ga mandag Vestavind Kraft AS konsesjon til et testområde for flytende vindturbiner i Selje og Vågsøy kommuner i Sogn og Fjordane.

Dermed legges det til rette for testing og utvikling av teknologi for flytende vindturbiner på tre ulike steder med varierende marine forhold.

Viktig test

– Regjeringen legger stor vekt på demonstrasjon av teknologier for ny, fornybar energi. Testing av teknologi for flytende vindturbiner vil være av betydning for senere satsing på havvind. Vindkraftanlegg til havs vil på sikt kunne gi gode bidrag til regjeringens satsing på fornybar energi, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).

Vedtaket er påklaget av Norsk ornitologisk forening, som mener turbinene vil utgjøre en fare for fuglelivet. Departementet mener på sin side at inntil tre enkeltstående vindturbiner ikke vil ha nevneverdig innvirkning på fugleliv eller verneverdiene i disse områdene.

Ikke store konsekvenser

– Etter en grundig vurdering er departementet kommet til at konsekvensene for fugl ikke er av et slikt omfang at det er til hinder for oppføring av vindturbiner på disse testposisjonene, heter det i en pressemelding fra departementet.

Vindturbinene er på inntil 10 megawatt. Konsesjonen til testområdet er gitt med en varighet begrenset til fem år. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.