SAMFERDSEL

Grønt lys for hydrogenforsøk

Tre prosjekter for bruk av hydrogen til transportformål har fått penger og grønt lys fra regjeringen. Foto: AJS
Tre prosjekter for bruk av hydrogen til transportformål har fått penger og grønt lys fra regjeringen. Foto: AJS Bilde: Anders J. Steensen

Eksosutslipp fra trafikken er en stor plage i mange tettbygde områder og byer. Dette har fått regjeringen til å gire opp.

- Økt bruk av mer miljøvennlig drivstoff vil bidra til å redusere skadelige utslipp fra transportsektoren. I tillegg utvikles ny motorteknologi som fører til mindre forurensning. Samferdselsdepartementet gir derfor økonomisk støtte til en del prosjekter som har som formål å fremme erfaringer og kunnskap om bruk av såkalte "alternative drivstoff", sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Samferdselsdepartementet har fordelt vel 2,5 millioner kroner for 2002 til seks forskjellige prosjekter som inngår i en forsøksordning for bruk av alternative drivstoff. I forbindelse med tildelingen oppfordrer departementet til et nært samarbeid mellom de tre prosjektene som gjelder forsøk med bruk av hydrogen som drivstoff, det vil si prosjektene til Stor Oslo Lokaltrafikk, Miljøby Grenland og Bellona.

Beløpet er fordelt er fordelt slik:

400 000 kroner til Stor-Oslo Lokaltrafikk til videreføring av hydrogenbussprosjektet

500 000 kroner til Miljøbil Grenland til utprøving av bil som drives med hydrogenbaserte brenselceller.

500 000 kroner til Bellona - for utprøving av hydrogenkjøretøy.

516 400 kroner til Hydro Energi for å gjennomføre en analyse av hydrogenforsyning tilpasset lokale forhold.

480 000 kroner til selskapet Fredrikstad Biogass for utprøving av buss som drives med biogass fra det lokale avløpsrensningsanlegget.

130 000 kroner Lyse Energi, Stavanger for å formidle informasjon og erfaringer fra forsøksprosjekt som gjelder bruk av el-kjøretøy i varedistribusjon.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.