IT

Grønt lys for fusjon

FRITT FREM: Påtroppende konsernsjef Terje Mjøs (t.h.) og påtroppende visekonsernsjef John Arne Haugerud har fritt leide til å fusjonere sine selskaper.
FRITT FREM: Påtroppende konsernsjef Terje Mjøs (t.h.) og påtroppende visekonsernsjef John Arne Haugerud har fritt leide til å fusjonere sine selskaper. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
16. sep. 2010 - 07:10

EDB Business Partner ASA og Ergo Group AS har Konkurransetilsynets velsignelse til å slå seg sammen.

Tilsynet varslet i sommer at det ville undersøke om de to selskapene samlet ville få for mye markedsmakt.



Les mer om fusjonsplanene her: Klart for fusjon mellom Ergo og EDB

Nå har det innhentet informasjon om foretakene og markedet og gjennomført en omfattende høringsrunde hos foretakenes kunder og konkurrenter.



Mange aktører

- Tilsynet observerer at markedet for it-tjenester er i dynamisk utvikling og er preget av høy innovasjonstakt. Det eksisterer et stort antall tilbydere, økte muligheter for kjøp av produkter og tjenester i et internasjonalt marked, og ny teknologi som utfordrer eksisterende teknologi. Konkurransetilsynet har analysert hvilke virkninger fusjonen vil få, men har ikke funnet grunnlag for å gripe inn, heter det i konklusjonen som nå er lagt frem.



Varslet inngrep

Fusjonen mellom EDB Business Partner ASA og Ergo Group AS ble meldt til Konkurransetilsynet 17. juni, og 16. juli varslet tilsynet partene om at det kunne bli aktuelt å gripe inn mot en sammenslåing. Tilsynet hadde frist på seg til i dag, torsdag, med å varsle eventuelle inngrep mot fusjonsplanene.

Det nye selskapet blir en stor nordisk aktør på it-tjenestemarkedet, med drøyt 9000 ansatte og 12 milliarder kroner i omsetning.



Klar om en måned

EDB Business Partner opplyser at fusjonen skal være klar i månedsskiftet september oktober.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Konkurranse

I konkurranseloven heter det at tilsynet skal gripe inn mot fusjoner og oppkjøp som vil føre til eller forsterke en vesentlig begrensning av konkurransen.



Samfunnsøkonomisk

- Hensikten med loven er å fremme konkurranse for å bidra til at samfunnets ressurser brukes mest mulig effektivt. Derfor er det samfunnsøkonomiske og konkurranserettslige vurderinger som ligger til grunn for Konkurransetilsynets saksbehandling, skriver tilsynet i en melding på egen nettside.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.