KLIMA

Grønt kongelig bryllup

GRØNN: Prins William og hans utkårede Kate Middleton vil  holde et miljøvennlig bryllup.
GRØNN: Prins William og hans utkårede Kate Middleton vil holde et miljøvennlig bryllup.
Mona Sprenger
29. apr. 2011 - 11:56

Til tross for all pomp og prakt, vil prins William og hans utkårede Kate Middleton holde et miljøvennlig bryllup.

Miljøvennlig

Ifølge BusinessGreen har det blitt gjort en rekke tiltak for å kutte CO2-utslippene ved arrangementet. Målet er å redusere energiforbruket og holde et miljøvennlig bryllup.

På menyen til de 1500 gjestene står vårens råvarer og kortreist mat, det benyttes fornybar energi og alle dokumentene er i resirkulert papir.

Om bryllupskjolen også vil være “grønn”, er fortsatt en hemmelighet. Bryllupets CO2-regnskap vil gå inn i kongefamilien årlige CO2-regnskap.

Lavere energiforbruk

Det nasjonale nettselskapet National Grid bekrefter overfor Businessgreen at det er forventet at Storbritannia vil bruke langt mindre energi på den store dagen enn da prins Charles giftet seg med Diana Spencer for 30 år siden.

Toppene

I 1981 nådde energiforbruket under vielsen hele 1 800 MW. I dag forventes et energiforbruk på mellom 1 200 og 1 600 MW, noe som er lavere enn på en vanlig fridag i mai. Forbrukstoppene vil blant annet komme når Kate ankommer kirken, under vielsen og når det gifte paret viser seg sammen med dronningen på ballkongen til Buckingham Palace.

Energiforbruket vil være størst når ringene blir utvekslet, da er det forventet at britene vil feire med sin tradisjonsrike britiske te.

Mens pumpekraft fra Nord Wales og Skottland vil bli brukt for å balansere de største toppene, vil også kull- og gasskraftverk bidra.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.