Grønn strøm fra Island

GRØNN: Strømmen fra Island skal markedsføres med grønne sertifikater i Europa.
GRØNN: Strømmen fra Island skal markedsføres med grønne sertifikater i Europa. (Bilde: Hitaveita Suðurnesja )
  • energi

Islands tre største strømprodusenter Landsvirkjun, Orkuveita Reykjavíkur og Hitaveita Suðurnesia har fått sine vann-og geotermiske kraftverk sertifisert i henhold til TÜV EE-standarden.

Sertifiseringen gjør at de får stor fleksibilitet i å tilpasse sin grønne kraftproduksjon til andre standarder som finnes i Europa, så som Renewable Energy Certification System, (RECS) og Guarantees of Origin (GoO).

– Sertifiseringen av våre kraftverk setter Island på Europakartet når det gjelder produksjon av grønn strøm, uttaler Eirikur Svavarsson fra Landsvirkjun i en pressemelding.

GreenStream Network (GSN) på Lysaker har vært rådgiver for de islandske strømprodusentene når det gjelder utvikling og utnyttelse av forretningspotensialet knyttet til grønne sertifikater fra Island.

GSN er det første selskapet i Nord-Europa som bygger sitt forretningskonsept utelukkende på de fremvoksende, grønne elektrisitets- og karbonmarkedene. Selskapet ble startet i 2001, og er etablert i Norge, Sverige og Tyskland, med hovedkontor i Finland.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå