IT

Grete Faremo forlater Microsoft

EXIT: Grete Faremo forlater programvareselskapet til Bill Gates. Etter å vært bistandsminister, justisminister og olje- og energiminister - blir hun neppe arbeidsledig lenge.
EXIT: Grete Faremo forlater programvareselskapet til Bill Gates. Etter å vært bistandsminister, justisminister og olje- og energiminister - blir hun neppe arbeidsledig lenge. Bilde: KNUT STRØM
Trond Heggelund
16. mai 2008 - 10:57

Som leder for Legal and Corporate Affairs i Vest-Europa har Grete Faremo hatt ansvaret for Microsofts interne juridiske kontor og dialogen med nasjonale myndigheter om IT politiske spørsmål i 14 vest-europeiske land.

Men 1. juli er hun ute av verdens største IT-selskap.

Skal ikke til Brüssel

- Dette skyldes flere omstendigheter, men det er større reorganisering på gang i Microsofts Europa-organisasjon. Kontorene i England, Tyskland og Frankrike slås sammen. Målet er å komme nærmere EU. I mitt hode er reorganiseringen riktig, men jeg ser ikke det naturlig at lederen for dette skal sitte i Norge, som ikke er med i EU, sier Grete Faremo til TU.no.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

"Ingen dramatikk"

- Har det vært noen uoverstemmelser eller konflikter som er årsaken til at du slutter?

- Nei, det har det ikke. Det er ingen dramatikk i at jeg forlater selskapet, sier Faremo.

Ingen ny jobb på gang

Hun har jobbet fem år i Microsoft, og føler nå at tiden er moden for å finne på noe annet:

- Jeg har ingen konkret jobb å gå til, så jeg skal bruke litt tid til å finne ut hva jeg skal bli når jeg blir stor, spøker Faremo.

Styregrossist

- Du er i flere styrer allerede og er en kvinne som er etterspurt i næringslivet - skal du nå bli styregrossist på heltid?

- Det vet jeg ikke. Det får tiden vise. Jeg er i dag nestleder i Hydro-styret, nestleder i Forsvarets forskningsinstitutt, styreleder i IT-organisasjonen Abelia og har nylig blitt styremedlem i Oslo filharmonien, så helt uvirksom blir jeg ikke, sier Faremo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.