NYHETER_BYGG

Gresk bro-optimisme

19. des. 2001 - 14:10

Over Korint-stredet, mellom Rion og Antirion, er grekerne nå i ferd med å bygge en unik bro som vil forbinde Peloppones med fastlandet på nordsiden. Over det 2,5 km brede stredet skal broen hvile på tre pilarer som flyter på havbunnen. Området er sterkt utsatt for jordskjelv, og fast grunn mangler.

På leirgrunn

Havbunnen består av leire iblandet noe sand og silt ned til 500 meters dyp. Det er en ingeniørutfordring av dimensjoner grekerne har gitt seg i kast med og det mest prestisjefylte byggeprosjektet i Hellas i moderne tid. Broen skal være klar til åpning i 2004.

Allerede på 1880-tallet lot daværende statsminister Harilaos Trikoupis eksperter utrede mulighetene for å bygge en bro. Dengang konkluderte ekspertene at det var umulig å bygge broen. For frimerkesamlere er det verdt å merke seg at broen allerede er gitt et eget frimerke som kan bestilles.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.