MOBIL

Greit salg av Nokias Windows-mobiler likevel?

...eller går det åt skogen?

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. nov. 2011 - 09:51

Siden Nokia lanserte sine Windows-mobiler har det store spørsmålet vært om noen faktisk vil ha telefonene. For Nokias del er det en rimelig big deal, siden selskapets sjef Stephen Elop og resten av ledelsen mer eller mindre har puttet alle eggene sine i én kurv ved å gå for Windows Phone 7.

LES OGSÅ: Lyntest av Nokia Lumia 800

Tidligere i uken gikk James Faucette, en analytiker fra Pacific Crest, ut og dømte Nokias salg nord og ned, og mente Nokia hadde store problemer med å selge toppmodellen Lumia 800. Han mente at de bare hadde sendt ut 500 000 eksemplarer, eller en fjerdedel av målet sitt.

Problemet med analytikere er imidlertid at de ikke sitter på produsentens tall, men må henvende seg til kilder som ikke nødvendigvis er i Nokia-systemet.

Vurderer du en Windows-telefon? Her er modellene du kan velge mellom.

Går det bedre?

Og nå viser det seg at Lumia 800 muligens går bedre enn det analytikeren spådde. I Storbritannia er Lumia 800 den nest mest populære mobilen etter iPhone 4S i operatøren Vodafones netbutikk, skriver GSMArena.com. Den turkise utgaven, som nå kun kan forhåndsbestilles, er den tredje mest populære.

Ifølge nettstedet er historien den samme hos den nederlandske operatøren KPN, hvor Lumia 800 er den nest mestselgende telefonen om dagen. Der er den imidlertid utsolgt på grunn av høy etterspørsel. Det samme skal være tilfellet hos operatøren Orange i Storbritannia.

Så er selvsagt spørsmålet om analytikeren var på jordet, eller om salget faktisk ikke går noe særlig. Det får vi neppe noen gode svar på før Nokia kommer med sine salgstall for fjerde kvartal. Det skjer trolig tidlig neste år.

LES OGSÅ: Lyntest av Nokia Lumia 710

Kilde: GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.