KRAFT

Greenpeace advarer mot bio-bensin

Norges bidrag til å bevare regnskogen er 3 milliarder kroner årlig. Det er resultatet  av klimaforliket med opposisjonen på Stortinget og den rødgrønne regjeringen i desember 2007.
Norges bidrag til å bevare regnskogen er 3 milliarder kroner årlig. Det er resultatet av klimaforliket med opposisjonen på Stortinget og den rødgrønne regjeringen i desember 2007. Bilde: colourbox.com
30. okt. 2007 - 07:19

Urskogen brennes ned for å gi biodrivstoff, advarer organisasjonen med den norske Greenpeace-aktivisten Frode Pleym som kilde fra organisasjonens leir i skogkanten i Indonesia.

Dropp påbud

– Dropp påbudet om at det skal blandes biodrivstoff inn i norsk bensin og diesel fra nyttår av, sier kommunikasjonssjef Bente Myhre Haast i Greenpeace Norge til Nationen.

Organisasjonen går dermed mot andre miljøorganisasjoner. Både Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Regnskogfondet og Zero støtter regjeringens planer om å påby innblanding av biodrivstoff i norsk bensin og diesel.

Ikke enig

– Råstoffene til dette drivstoffet skaper miljøkatastrofer og tar maten fra folk, advarer nå Greenpeace Norge.

Men Johannes Fjell Hojem i miljørådgivnings-selskapet Zero sier at mer enn 95 prosent av biodrivstoff-produksjonen i verden i dag har positiv effekt.

StatoilHydros informasjonssjef Ørjan Heradstveit sier at de ikke bruker palmeolje, og at StatoilHydro dessuten har en god dialog om bærekraft med selskapene de handler råstoffer fra.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.