OLJE OG GASS

Graving på Grevling ga oljefunn

Det Norske-sjef Erik Haugane, som har 30 prosent eierandel i Grevling-lisensen, mener funnet er oppløftende.
Det Norske-sjef Erik Haugane, som har 30 prosent eierandel i Grevling-lisensen, mener funnet er oppløftende. Bilde: Anders J. Steensen
20. juli 2010 - 09:59

Operatøren Talisman Energy AS har avsluttet boringen og bekreftet funnet i avgrensningsbrønnene på Grevling, som ble påvist i fjor.

Nedjustert

Etter boringen ble ressursanslagene noe nedjustert og ligger nå på mellom 6 og 15 millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje, melder Oljedirektoratet tirsdag.

Oljeselskapet Det norske, som har 30 prosents eierandel i lisensen, betegner allikevel resultatet som svært oppløftende.

– Grevling vil sammen med andre kommersielle funn hvor Det norske har eierandeler, Frøy, Draupne, Storklakken og Jetta, bidra til å redusere fallet i norsk oljeproduksjon fra 2013 og utover, sier administrerende direktør Erik Haugane i en pressemelding.

Ser på løsninger

Offshore.no har beregnet verdiene på Grevling til mellom 18 og 44 milliarder kroner, forutsatt en oljepris på 75 dollar fatet.

Talisman ser nå på mulige utbyggingsløsninger på feltet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.