T2

Gratis tellerskritt!

Odd Valmot
12. sep. 2004 - 15:50

Har du hørt om Skype? Det har over 20 millioner brukere over hele verden, inklusive undertegnede, som også har lastet ned det svenskutviklede gratisprogrammet og forvandlet PC-en sin til en gratistelefon.

Skype er en form for Instant Messaging med stemme. Her ser du hvilke av dine venner og kontakter som er online. Klikker du på en kontakt og deretter på telefonikonet, dukker det opp en inngående samtale på skjermen hos vedkommende. Når samtalen er akseptert er det bare å skravle i vei, i døgnvis om du vil. Uten at det koster mer enn det du betaler for Internettforbindelsen allikevel. Har du en PDA med WLAN kan du installere programvare på den, og vips, så har du en trådløs telefon.

Du trenger ikke begrense deg til å snakke med èn heller. Opptil fem brukere kan snakke med hverandre samtidig. Her er det mulig å realisere en transportfri syklubb.

Like genialt er også muligheten til å ringe ut på telefonnettet i andre land. Må du snakke med noen i Bangladesh som ikke har PC, men som har telefon, kan du bruke SkypeOut og kjøpe tellerskritt med kredittkort. Da kan du ringe fra PC-en din ut på telefonnettet i Bangladesh for litt under en krone minuttet. Telenor tar 15,63! Genialt?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.