T2

Gratis nett på flyplassene

Snart kan du få surfe gratis også på Gardermoen.
Snart kan du få surfe gratis også på Gardermoen. Bilde: Knut Bry / Oslo Lufthavn AS
6. apr. 2011 - 07:37

Flere internasjonale flyplasser har de siste årene innført gratis internett for passasjerene, og i Norge har privateide Rygge og Torp gjort det samme. Nå følger også Avinor etter og innfører ordningen fra mai-juni, skriver Aftenposten.

Gardermoen først

– Dette er et svar på et klart krav fra passasjerene. I dag er internettilgang en selvfølge uansett hvor man befinner seg, sier direktør for marked og kommersiell utvikling Øystein Høsteland Sundby i Avinor.

I første omgang blir det Gardermoen og de andre store lufthavnene som får gratis nett. Men på sikt har Avinor mål om å bygge ut tjenesten til alle 46 flyplassene de drifter i Norge.

Løsning ikke klar

Selskapet jobber nå med den tekniske biten, som også påvirkes av den ferske innføringen av Datalagringsdirektivet.

– Vi er avhengige av å finne teknologiske løsninger som innfrir kravene i direktivet om lagring av trafikken, slik at vi får en varig løsning fra dag én. Vi vil ikke risikere å gå ut med et tilbud som vi senere må stramme inn på, sier Sundby.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.