OLJE OG GASS

Gransker nattarbeid på Statfjord A

StatoilHydro pumpet ut rundt 1.200 kubikkmeter oljeholdig vann fra det ene skaftet på Statfjord A-plattformen 24. mai.
StatoilHydro pumpet ut rundt 1.200 kubikkmeter oljeholdig vann fra det ene skaftet på Statfjord A-plattformen 24. mai. Bilde: StatoilHydro
2. juni 2008 - 08:35

– StatoilHydro hadde ikke tillatelse til å gjennomføre dette arbeidet om natten, hevder Fellesforbundets Øyvind Hopland overfor VG.

165 personer ble evakuert etter oljeutslippet og situasjonen ble betegnet som både alvorlig og uoversiktlig.

Trøtte typer

Jobben som ble utført regnes ifølge VG som risikofylt og ble utført av nattskiftarbeidere i tolvte time, klokken 6 om morgenen.

Hopland sier arbeidet som ble utført, såkalt «hot-tapping», der man kobler en ledning til en annen uten å stanse produksjonen, er typisk vedlikeholdsarbeid og krever spesiell tillatelse.

Presseansvarlig i Petroleumstilsynet, Kristin Hoffmann, sier til avisen at modifikasjonsarbeid om natten krever tillatelse for å være lovlig.

Dobbel gransking

Tilsynet skal nå granske om arbeidet ble gjort som en del av senfasearbeidet, og dermed faller inn under StatoilHydros unntaksavtale.

Informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i StatoilHydro mener at den aktuelle operasjonen ikke er vedlikeholdsarbeid, men en utbedring av plattformen. Også StatoilHydro har satt i gang gransking.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.