OLJE OG GASS

Gransker Mongstad-lekkasje

Midlene til CO2-håndtering blir redusert, mens bevilgningene til testsenteret øker i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.
Midlene til CO2-håndtering blir redusert, mens bevilgningene til testsenteret øker i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett. Bilde: Mona Sprenger
Trond Gram
9. feb. 2010 - 16:37

200 arbeidere ved Mongstad-raffinerient til Statoil måtte evakueres etter at det ble oppdaget en gasslekkasje i prosessanlegget mandag.

Nå har Petroleumstilsynet iverksatt gransking etter en gasslekkasjen som oppstod mens modifikasjonsarbeid pågikk. Granskingslaget på tre personer begynte sitt arbeid tirsdag morgen.

Klarlegge og identifisere

Målet med granskingen er blant annet å klarlegge hendelsesforløpet og identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker.

Det ble oppdaget en gasslekkasje fra en rørflens som står inntil en prosesstank i anlegget som produseres LPG (Liquified Petroleum Gas), en gass som er både eksplosjonsfarlig og giftig.

Ingen ble skadet

Ingen personer ble skadet som en følge av lekkasjen, men området ble sperret og personell evakuert. Den delen av anlegget hvor lekkasjen oppstod ble avstengt og trykkavlastet.

Anleggene på Mongstad i Hordaland har vært i drift siden midten av 1970-årene og de består i dag av et av oljeraffineri, et NGL-prosessanlegg (Vestprosess) samt en råoljeterminal, skriver Petroleumstilsynet i en melding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.