NETTARKIV

Gransker ikke e-postene

FRITTALENDE: Rajendra Pachauri er utdannet sivilingeniør, og er kjent som en svært frittalende leder av FNs klimapanel.
FRITTALENDE: Rajendra Pachauri er utdannet sivilingeniør, og er kjent som en svært frittalende leder av FNs klimapanel.Bilde: FRANCOIS LENOIR
Tormod Haugstad
8. des. 2009 - 15:44

KØBENHAVN: – Dette var ulovlig. Det eneste vi må gjøre nå er å finne dem som stod bak, sier lederen i FNs klimapanel Rajendra Pachauri om e-postene som kom på avveie fra klimaforskerne ved Universitetet i East Anglia.

– Man har prøvd å påvirke København, men utenom noen få stemmer utenfra er de fleste overbevist om at forskningen fortsatt holder mål, sier Pachauri.

Han tok opp saken under en såkalt «side event» (delarrangement) på Bella Center i København.

Pachauri mener beskyldningene om at e-postene viser at forskerne kan ha fiklet med datasett ikke har noe å si for panelets konklusjoner. Om det hadde skjedd, er disse forskerne uansett ikke eneste kilde, mener panelet.

– IPCC støtter seg ikke til enkelte datasett, sa Pachauri, og la til: – De som er utsatt for dette er fremragende forskere som er angrepet på en urettferdig måte.

Gransker ikke likevel

Andrew Revkin, som blogger for New York Times-bloggen DotEarth, stilte spørsmål ved om klimapanelet vil granske saken, slik de har sagt tidligere.

– Dette granskes av universitetet. Klimapanelet vil se på dette, om vi har noe å lære. Jeg vil klargjøre at vi ikke skal granske dette. Vi er inne i en prosess for å finne ut hvordan vi følger det opp, sier Pachauri.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.