MOBIL

Grafikken på mobilen blir heftigere

Selskapet bak grafikkprosessoren i iPhone 4S, Galaxy Nexus og en rekke andre mobiler lanserer kraftigere prosessor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. jan. 2012 - 08:20

Kjøper du en Apple iPhone 4S, Samsung Galaxy Nexus, LG Optimus 3D eller en Motorola Razr leveres disse med grafikkprosessorene til Imagination Technologies, kalt PowerVR.

Når har Imagination Technologies lansert en ny versjon av sin grafikkprosessor.

En grafikkprosessor har ikke bare til oppgave å sørge for at du kan spille spill med flott grafikk på mobilen. Den sørger også for at menyanimasjoner, nettsider, video og annet du ser på skjermen flyter som det skal. Jo kraftigere grafikkprosessor, jo bedre grafikkytelse får du.

PowerVR-grafikkprosessorene er blant de med best ytelse, og nå blir de enda heftigere. 

G6400 og G6200

Den nye serien heter PowerVR Series 6, og de to første prosessorene som lanseres er PowerVR G6400 og G6200. Og Imagination Technologies sparer ikke på skrytet.

De nye prosessorene skal kunne levere inntil 20 ganger bedre ytelse enn dagens generasjon PowerVR-løsninger. I tillegg skal de være fem ganger mer energieffektive enn dagens PowerVR-prosessorer. Blant de nye mulighetene disse prosessorene bringer med seg nevner produsenten blant annet at de skal kunne håndtere ukomprimerte bilder. 

Lisensieres ut

I likhet med prosessorprodusenten ARM selger ikke Imagination Technologies selve prosessoren som et fysisk produkt. De lisensierer ut teknologien sin til selskaper som ønsker å bruke den, og disse bygger PowerVR-prosessorene inn i sine systembrikker.

Blant de som bruker PowerVR i sine systembrikker finner vi Texas Instruments, Apple og ST-Ericsson. Disse skal nå bruke Series 6. Qualcomm skal ifølge The Verge også ha signert lisensavtale med produsenten.

De to nye grafikkprosessorene er for øvrig to av flere Series 6-prosessorer som skal lanseres.

Kilder: PressemeldingTheVerge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.